Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona incrementa les partides dels Pressupostos Participatius en un 66% per al 2018

El projecte 'Decideix tu, construïm la Pobla'  incrementa la quantitat per a les Inversions Participatives

 L'equip de govern de la Pobla de Vallbona (Compromís, PSPV, CUPo i EUPV) ha aprovat, a través dels pressupostos de l'any 2018, un increment en la partida econòmica destinada a la participació ciutadana. Sota el lema, 'Decideix tu, construïm la Pobla', la partida econòmica s'ha incrementat en un 66% on es podran presentar propostes a les Inversions Participatives 2018.

En efecte, durant l'any 2017 es van consignar 132.000 euros a la partida dels pressupostos participatius; ara, de cara a l'any 2018, aqueixa xifra puja fins als 200.000 euros. Açò es deu, segons explica el responsable de l'àrea de Participació Ciutadana (Javier Descalzo), a la bona acollida que va tenir aquesta iniciativa en la seua primera edició: "Estem contents per la resposta que ha tingut aquesta primera experiència cap a la corresponsabilitat en la presa de decisions. Es va assignar una quantitat econòmica perquè foren els veïns els qui presentaren les seues propostes".

"Van ser més de 100 projectes les que vam haver d'estudiar. Es van aprovar 7 obres i en aquests moments estem en fase de finalització de les obres votades majoritàriament pel poble. Crec que és un pas inicial important, falta molta cultura participativa, fet motivat per la inacció i la falta de interés del Partit Popular en anteriors governs; eixa desídia suposa una motivació per a nosaltres, i encara que alguns ho critiquen nosaltres seguirem avançant perquè cada vegada participen més veïns i veïnes del nostre municipi", explica Descalzo.

També s'incrementen el nombre de tallers en els quals es podrà participar (fins i tot s'orienten, de forma específica, a joves i majors). Tot dins d'una planificació més àmplia que quedarà aprovada en el futur Pla Director de Participació Ciutadana, orientat a recolzar a l'associacionisme poblà: per a conéixer les seues reivindicacions i necessitats, prendre nota de les seues propostes i oferir-los solucions.

Avanços també en Transparència

Javier Descalzo és també l'edil responsable de l'àrea de Transparència, i també es refereix als avanços que s'han registrat en aquest àmbit: "L'actual equip de govern ha prioritzat tot allò que contribuïsca a afavorir un Govern Obert real i accessible, a través de llits que té a la seua disposició: bé presencialment, acudint a l'Ajuntament de la localitat, o bé en línia a través de la web municipal de Transparència".

"Per a nosaltres és important que la ciutadania tinga un accés real a dades interessants sobre la gestió municipal: pressupostos, evolució del deute, sous públics, contractacions amb l'administració municipal... tot açò està a la disposició dels habitants de sa Pobla. A més, des del mes de novembre, serà possible que els nostres veïns i veïnes presencien els plens en directe i a través d'internet. A més del vídeo el sistema d'actes digitals ens permet adjuntar diferent documentació d'interés i accés a intervencions puntuals, amb açò es facilita l'acostament de l'activitat política al poble", conclou Descalzo.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal