Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La desena edició del festival Cinc Segles de Música de l'Eliana prepara ja l'actuació de 'The Curtain' per al 25 de novembre


L'orquestra Le Dispersione es va encarregar d'iniciar el festival interpretant l'obra "The Curtain".
Dissabte passat 28 d'octubre es va inaugurar la desè tercera edició de Cinc Segles de Música amb l'actuació de l'orquestra Le Dispersione que va tenir un molt bon acolliment per part del públic assistent. 
Le Dispersione iniciava el dissabte passat este ja habitual festival de música a l'Eliana que porta celebrant-se des de fa tretze anys des de que en 2005, Vicente Roncero, director del festival, volguera portar fins al municipi cinc segles de música, des del renaixement fins als nostres dies. Tal com afirma el seu director "Sense esta música no existiria cap altre tipus de música, esta és la que dóna la possibilitat a altres de viure".
D'esta manera els intèrprets van pujar a l'escenari per a inundar l'Auditori Municipal d'un repertori musical europeu dels segles XVII i XVIII. L'agrupació, un total de 9 músics i el seu director, van interpretar "The Curtain", obra d'Henry Purcell (1659-1695) i Matthew Locke (1921-1677).
Vicente Roncero, sobre esta obra, explica que "la concepció de la música, del músic, del teatre, dels actors, dels discos… Ha anat variant amb el pas de la història. La que tenim és la que desitgem? Quina esperança ens queda ara que ha mort? Pot ser que estiguem pensant en la mort de la cultura, de la música, però és el títol de l'oda que Purcell li dedica a Locke quan este mor".
Després de la Dispersione amb "The Curtain" com a primera obra d'esta nova edició de Cinc Segles de Música, la pròxima cita serà el dissabte dia 25 de novembre amb Carles Cases Trio, un dels compositors més prestigiosos en l'àmbit europeu que pretén elevar a la màxima expressió la musicalitat en el municipi.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal