Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els recintes esportius de Vilamarxant tindran desfibril·ladors

Vilamarxant disposa de tres desfibril·ladors que, des d’este matí, estan col·locats al Pavelló Multiusos, al Poliesportiu i a un dels vehicles de la Policia Local. El consistori ha acordat situar-los en les instal·lacions esportives ja que, durant tota la setmana, en elles es congrega un gran nombre d’esportistes i de públic, i perquè així ho marca el decret autonòmic que regula la instal·lació de desfibril·ladors automàtics i semiautomàtics a territori valencià. Un tercer aparell estarà sempre a un cotxe patrulla de la Policia Local per atendre este tipus d'emergència vital.

Els desfibril·ladors han sigut adquirits gràcies a dos subvencions de 4.000 euros d'Obra Social 'la Caixa' i de 1.300 euros aportats per la Fundación Caja Rural de Cheste. Hui els directors a Vilamarxant d’estes dos entitats, Cristina Aguilar i Javier Doménech, han fet el lliurament dels aparells, junt a l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos; el segon tinent d’alcalde, Eliseo Sanz; i el regidor d’Esports, Manolo Bernard. El cap de la Policia Local, J.M. Peña, també ha assistit per recollir el desfibril·lador que hauran de portar sempre damunt al vehicle patrulla per assegurar una ràpida actuació en cas d’urgència.

Normes d'ús

Per emprar els desfibril·ladors amb seguretat i garanties, treballadors dels dos recintes esportius i agents de la policia han completat, prèviament, la formació necessària en l'ús d'estos desfibriladors i en la reanimació cardiopulmonar, impartit per professionals especialitzats en socorrisme i primers auxilis.

Amb tot, el decret autonòmic també marca que, excepcionalment i quan no hi haja a les instal·lacions personal acreditat per a l’ús dels dispositius, podrà recórrer a ells qualsevol persona que es trobe present en el lloc de l’emergència, sempre que estiga en comunicació amb emergències, a través del 112.

Manolo Bernad, regidor d'Esports, ha destacat que “amb els desfibril·ladors, les instal·lacions esportives municipals són més segures ja que el seu ús pot salvar vides. Estos dispositius permeten una resposta immediata en cas d’una parada cardiorespiratòria, abans que arriben els professionals sanitaris que, per suposat, sempre hauran de dur endavant la seua tasca professional i assegurar la correcta recuperació del o de la pacient”.

Esta iniciativa s’emmarca dins d’un pla estratègic de seguretat en instal·lacions esportives que inclou, a més d’esta, altres actuacions com ara tasques per previndre la legionel·la, les revisions de totes les instal·lacions elèctriques i contra incendis, supervisió dels equipaments esportius i millores d’accessibilitat.

Per la seua banda, l’alcalde Jesús Montesinos ha mostrat el seu agraïment a l’ajuda econòmica rebuda de la Fundación Caja Rural de Cheste i per Obra Social 'la Caixa'. “Este tipus d’inversions són fonamentals per dur endavant actuacions tan importants com estes. El municipi ha d’agrair la seua ajuda, en este cas, per millorar la seguretat dels veïns i veïnes de Vilamarxant”, ha remarcat.

Estos dispositius estan dissenyats per usos no sanitaris, de tal forma que són segurs per a qualsevol persona que els empre. A més, tenen la capacitat de reconéixer si la persona afectada ha de rebre una descàrrega i avisa al portador perquè únicament haja de prémer un botó i aplicar-la. La rapidesa d’estos dispositius és indispensable ja que, cada minut que passa en una parada cardiorespiratòria, es redueix la possibilitat de supervivència un 10%. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon