Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diputació fa costat a l'Ajuntament de Llíria en la Festa de la Música (Desenjazz)

La Diputació de València, amb el seu president Jorge Rodríguez al capdavant, s'ha sumat a la gran festa de la música de Llíria. La capital edetana ha congregat aquest dissabte a més de 500 músics d'instruments de corda al 'String Instruments Fest', que han interpretat diferents peces baix la batuta del violinista Vicent Balaguer. Abans de començar l'acte s'ha guardat un minut de silenci en condemna per la mort de Caterina en Vinaròs a mans de la seua ex parella, el sisè cas mortal de violència de gènere registrat aquest any a la Comunitat. 

La corporació provincial ha ajudat a Llíria a organitzar un esdeveniment musical que, en paraules de Jorge Rodríguez, "reflecteix de forma brillant el que suposa la música per als nostres municipis, no sols un seny d'identitat, sinó un art i una vocació a la que dediquen el seu temps milers de valencians i valencianes". "Poder gaudir amb la interpretació del Himne de l'alegria a càrrec de més de 500 músiques i música d'aquesta terra és un espectacle grandiós que, encara no tan multitudinari, tenim la sort de poder gaudir a diari als locals de qualsevol de les societats musicals de les nostres comarques", ha afegit Rodríguez.

Acompanyat per l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, amfitrió d'un concert celebrat al Plà de l'Arc amb la participació de la Jove Orquestra Primitiva i la Orquestra del Conservatori de Llíria, la Colla de Dolçainers de la capital del Camp de Túria i l'Instituto Confuci de la Universitat de València, a més dels intèrprets de desenes de bandes d'altres municipis, el president de la Diputació ha destacat la implicació de la corporació que presideix amb el col.lectiu musical valencià, al que s'inverteix instruments i partitures, subvencions per a adequació i millora de locals musicals i organització d'events, com aquest en el que s'han aportat 16.000 euros per al 'String Instruments Fest'.

Per la seua banda, l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha mostrat la seua satisfacció per la repercussió d'aquest esdeveniment, inclòs al programa del III Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de Llíria (Desenjazz), que "ha convertit el Plà de l'Arc i el nostre poble en l'epicentre de la música, posant de manifest una vegada més el gran impacte de les orquestres valencianes a nivell internacional i la rellevància de la tradició musical de Llíria".

400 instruments per a les escoles valencianes

La gran festa de la música de Llíria va més enllà del concert multitudinari del Plà de l'Arc, ja que les escoles valencianes es veuran beneficiades pel vincle establert entre l'Ajuntament edetà i el districte pekinès de Pinguu, amb la donació de 400 instruments de corda  per part de la fàbrica xinesa Huadong Musical Instrument.

Els educandos i músics de diferents escoles valencianes tindran al seu abast els 330 violins, els 40 violoncels i les 30 violes que Huadong ha donat mitjançant l'acord de col.laboració entre Llíria i Pinguu. Una iniciativa a la que s'ha sumat la Fundació Bankia Escolta València, que donarà altres 40 instruments a les orquestres participants en un esdeveniment que ha comptat amb la col.laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon