Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Activitats a L'Eliana el 24N per l'eradicació de la violència de gènere

El 24 i 25 de novembre se celebren diversos actes per a conscienciar i sensibilitzar sobre aquest problema que enguany deixa 50 morts de dones.

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. L'Ajuntament de l'Eliana celebra des de 2003 una sèrie d'actes per a l'eliminació d'esta xacra que afecta a les dones a tot el món.

En 2017 es compleix quasi 15 anys des d'aquella primera vegada que amb l'edil Inmaculada García, al capdavant de l'àrea de Dona i Igualtat, s'engegaren estes jornades que se celebren en la plaça de l'Ajuntament amb la participació de tots els col•legis i dels veïns i veïnes del municipi.

Les xifres a Espanya encara continuen sent apabullantes: 50 dones han sigut assassinades a les mans de les seues parelles en el que portem d'any, a més el 93% de les dones es veuen assolades per la violència psicològica que exerceixen les seues parelles sobre elles i el 71% segueixen sent agredides físicament. Un 43% de dones pateix assetjament i discriminació, sobretot en l'entorn laboral, la qual cosa implica a més un 27% de discriminació econòmica en els salaris i el conegut sostre de cristall, que impedeix o dificulta a les dones accedir a llocs directius, a més quasi el 10% han de bregar amb la violència sexual.

Per totes estes xifres segueixen havent-hi raons per a continuar teixint xarxes de manera horitzontal que impliquen a tot el conjunt de la societat. Línies d'actuació perquè tant homes com a dones se sumeixen a la lluita per l'eradicació de la violència cap a la dona, se cerquen solucions i es consciencie i forme al conjunt de la societat, unes accions que haurien de començar des de l'escola.

Per a contribuir a la formació en aquest aspecte, l'Ajuntament de l'Eliana ha emprès una sèrie de xarrades i tallers en els diferents centres educatius de secundària del municipi per a traslladar un missatge molt important: la prevenció de la violència de gènere. Aquest taller anomenat “Teixint xarxes” va començar en els col•legis el passat 31 d'octubre i finalitzarà el pròxim 28 de novembre. Es tracta d'unes xarrades impartides per un equip multidisciplinari format per treballadores socials amb àmplia experiència en la prevenció de situacions de violència de gènere que en la majoria dels casos es “normalitzen”.

Aquest taller forma part de les activitats que complementen el programa de “Teixint xarxes”, que és el nom amb el qual l'àrea d'Igualtat i Polítiques Socials denominen a les xarrades, tallers i activitats que versen sobre el 24 de novembre i les jornades que es van a celebrar per a commemorar el Dia per a l'Eliminació de la Violència de Gènere.

A més, també en els centres educatius s'han donat a conèixer una serie eines que es troben a la disposició de tots els ciutadans de la localitat, però sobretot dirigits a aquells menors que comencen les seues primeres relacions sentimentals, com per exemple aquelles joves que puguen arribar a considerar, fruit del desconeixement i de la no formació en aquest aspecte, que el control exercit per les seues parelles sobre les seues decisions és una mostra d'amor. Es tracta d'una sèrie de números de telèfons, correus electrònics, aplicacions mòbils i altres adreces d'interès per a qualsevol persona que en algun moment es trobe en una situació de violència de gènere i precise d'ajuda immediata

.  Totes aquestes accions es realitzen de manera complementària a les activitats que estan previstes per al 24 de novembre, dia en el qual tots els col•legis del municipi participen en una sèrie de sessions que començaran a les 10 del matí en l'Auditori Municipal amb la projecció del curtmetratge “Comande VDG” amb posterior xarra-debat a càrrec de l'equip multidisciplinari 24 hores de violència de gènere i menors.

A partir de les 11:30 i fins a les 12:00 del mig dia hi haurà una macha cívica cap a l'Ajuntament a través del carrer del Molí amb la batucada “Asprona Tymbals”, després de la marxa es realitzarà un minut de silenci en la Plaça del País Valencià, així com lectura del manifest i intervenció dels diferents centres educatius de l'Eliana.

Amb la intervenció i participació en els actes de l'IES de l'Eliana, el col•legi Rivas Lluna, el Iale i el Col•legi Helis, es procedirà a la clausura de la jornada sobre les 12:45 fins al dissabte 25 de novembre, dia en el qual tindrà lloc novament una concentració i minut de silenci a les 12:00 hores per totes les dones assassinades i víctimes de violència de gènere durant 2017.

L'edil d'Igualtat, Isabel Montaner, ha volgut convidar a tots els veïns i veïnes a assistir a la plaça tant el dia 24 com el 25 de novembre, “sobretot a l'acte del minut de silenci del dissabte perquè la violència de gènere és una xacra social que suposa un treball conjunt diari, la prevenció cal impulsar-la molt més i açò està començant ara, el dia que tinguem zero víctimes de violència de gènere, aqueix dia és quan haurem guanyat”.

Per la seua banda, la regidora de Polítiques Socials, Cristina Díaz, ha destacat que l'Ajuntament de l'Eliana és pioner en la lluita contra la violència domèstica i, molt en concret, en contra de la violència de gènere des de l'any 2003, “abans fins i tot que anara aprovada la llei Orgànica de 2004” ha destacat l'edil. Així mateix, ha posat en valor a l'equip de professionals que porten realitzant des de llavors un important treball de camp en el municipi que inclou informació, prevenció, educació, assistència i ajuda. I ha recalcat la necessitat de “actuar en el terreny de l'aprenentatge i l'educació dels xiquets i adolescents perquè no es reproduïsquen models masclistes del passat”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon