Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A l'Eliana 'la Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio' organitza la segona marató en la que pots participar teixint o fent donatius

Diumenge que  26 de novembre torna a l'Eliana la iniciativa solidària “Tejer por Siria” després del gran èxit de la passada trobada que va tenir lloc al març i el propòsit de la qual era omplir un camió amb objectiu i destinació de copar de mantes i altres peces per als refugiats sirians. 

Teixir per Síria torna a participar en la segona marató solidària

Esta iniciativa, cridada “la marató del camió” consisteix en omplir un camió de Seur perquè l'enviament isca gratis, per la qual cosa des de la Asociación de Apoyo al Pubelo Sirio per les seues sigles AAPS i els diferents grups que teixeixen per Síria estan animant a tots els ciutadans al fet que participen en esta marató tan necessària ja que sense l'ajuda de la gent tardarien anys en omplir el camió. Qualsevol persona que desitge participar pot fer-ho o ben teixint o fent donatius.

La Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio és la que s'encarrega d'establir els punts de recollida per als diferents grups establits en diverses poblacions al voltant de la Comunitat Valenciana i que “teixeixen per Síria” compromesos per la causa. Sobretot les donacions que demanden, des dels grups que teixeixen per Síria, són llanes, peces de roba, agulles, etc, ja que el material ho compren ells mateixos. Però la AAPS accepta un altre tipus de donacions, tals com a joguets o aliments.

A l'Eliana aquests grups que es reuneixen per a teixir són coordinats per Alicia Alonso, responsable de Tejer por Siria en el municipi. Va ser la mateixa Alicia, tal com ella ens explica, la que va formar el grup ací en la localitat a l'octubre de 2016. Es reuneixen una vegada a la setmana, sol ser tots els dimarts al matí en la Casa Parroquial i allí, acollides entre llanes i mantes, teixeixen sense parar, per entreteniment, per vocació i ara també per solidaritat.

Alicia ens explica que són un grup de quinze dones i que qualsevol persona pot apuntar-se, “fins i tot si no és possible que acudisquen a les reunions poden treballar des de casa”. A més apunta una curiositat que es va donar única i exclusivament a l'Eliana. Resulta que el municipi ha sigut l'únic lloc d'Espanya on els homes també teixien per Síria, “existien dos subgrups formats per homes que es reunien a les vesprades, fins a un total de sis homes dirigits per una dona participaven en la iniciativa”.

Afig que enguany no ha sigut possible tancar un grup format per homes a causa d'incompatibilitat d'horaris, però que en el futur pretenen recuperar-ho perquè quanta més gent teixeix per Síria, quantes més persones facen donatius, més fàcil serà omplir el camió que porte estris als refugiats sirians.

La pròxima marató del camió de “Tejer por Siria” serà el diumenge 26 a les 10 del matí en la Plaça del País Valencià. Tots els veïns i veïnes així com qualsevol persona sensibilitzada amb la causa pot portar les seues mantes, llanes o roba teixides a la Plaça de l'Ajuntament i fins i tot, apuntar-se a teixir i passar una estona solidària pels refugiats de Síria.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal