Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Molts municipis hui estan governats per 'confluències'. Esther López Barceló presenta a Bétera el seu llibre 'La Conquista de las Ciudades'

L'autora que va ser diputada d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes fins al 2015,  estarà a Bétera el dijous  26 d'octubre en la Casa Nebot.

Esther López Barceló  és actualment responsable de Memòria de Izquierda Unida i defensa en el  llibre que "la confluència és el camí".

En les declaracions fetes en algunes de les presentacions anteriors, sempre ha incidit que "Necessitem una perspectiva global de diferents veus de protagonistes del procés de confluències perquè ens donaren un paisatge que puguem ser capaços de veure i valorar per a poder seguir caminant".   'Venim de realitats polítiques i de formes diferents d'entendre les realitats polítiques.... Aquest llibre no afronta els Ajuntaments del canvi com a tals; afronta el fenomen de les confluències municipalistes'. El llibre està prologat per Alberto Garzón.

L'autora  mantè en la ressenya que acompanya al llibre  que 'cal fer un resum amb autocrítica, però també posant en valor tot el que no es coneix: en el procés electoral municipal de 2015 es va produir la irrupció d'un fenomen inèdit: la conformació d'opcions electorals de nova creació, les anomenades "confluències". De forma més intuïtiva que coordinada, en molt diverses ciutats es van generar espais de treball polític oberts a la ciutadania amb l'objectiu de conformar un programa i una candidatura electoral amb un ideari clarament d'esquerres. El marc tradicional d'aliances entre organitzacions polítiques  consolidades va ser substituït per una nova forma de cooperació, eminentment popular, en la qual els lideratges i les prioritats venien marcades per les particularitats pròpies de cada ciutat. Així van nàixer nous espais electorals  cimentats sobre necessitats concretes, canalitzant la mobilització i indignació que havia ocupat les places i desbordat els carrers,  marxant i manifestant-se, de forma continuada des de 2011".

Esther López estarà acompanyada i convidada pel col·lectiu d'Esquerra Unida de Bétera que esten aquesta invitació a totes les persones interessades en l'explicació i relat del que huí dia ja es coneix  com  'La Conquesta de les Ciutats'.

Esther López  presentant en València el llibre -
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal