Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona oferirà un servei públic de neteja de parcel·les en entrar en vigor la nova ordenança de neteja i tancament de terrenys i solars

 
• L’ordenança exigeix que els solars i terrenys estiguen nets dos vegades l’any
 
La Pobla de Vallbona posarà en marxa un servei públic de neteja de solars i parcel·les. L’objectiu és facilitar a aquelles persones i empreses que per diferents motius no poden fer el manteniment de les seues propietats a que estiguen en les condicions que marca la normativa municipal. Els interessats hauran de sol·licitar-lo i abonar la taxa de preu públic. A partir d’ací serà l’Ajuntament qui contracte l’empresa que es faça càrrec de la seua neteja.
 
Esta és una de les novetats que introdueix la nova ordenança que este mes d’octubre ha entrat en vigor i que regula la neteja dels terrenys i solars. Amb esta nova normativa, l’Ajuntament vol solucionar el problema que s’arrossega des de fa anys i que obliga al consistori a notificar aquells propietaris, sobretot empreses, que no mantenen nets els solars i les parcel·les. En 2017 han estat més de 750 requeriments de neteja enviats als veïns, el que comporta retards en el compliment de la norma.
 
La nova ordenança estableix que els mesos de maig i novembre els terrenys urbans s’hauran de trobar nets d’herba, enderrocs i qualsevol tipus de deixalla. L’Ajuntament realitzarà a partir d’ací una inspecció i en cas d’incompliment s’aplicarà la sanció prevista en l’ordenança. L’objectiu és evitar els problemes d’incendis o inundacions que es produeixen per la falta de manteniment en els camps i solars.
 
L’ordenança regula també que els solars classificats dins terreny urbà hauran de comptar amb una tanca perimetral que evite escorrenties de terra a la calçada i que l’herba envaïsca les voreres. A més, les tanques donaran seguretat als vianants en aquells casos que existeix un gran desnivell entre les voreres i els camps.
 
L’ordenança solucionarà els problemes que estava generant que la neteja de parcel·les per part dels particulars s’haguera inclòs com una modificació l’ordenança neteja viària per part de l’anterior executiu local. “Amb esta norma s’agilitza el funcionament de l’administració i en definitiva el compliment de l’ordenança, amb la qual cosa aconseguirem un terme més net i millor qualitat ambiental”, ha assegurat el regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar.
 
Aguilar ha afirmat que amb esta ordenança es dóna resposta a les demandes dels veïns que veien com la falta de neteja en alguns casos podia provocar plagues, incendis en estiu o inundacions en temporada de pluges. “Amb la nova ordenança donem seguretat als propietaris que sempre sabran quan han de tindre les parcel·les netes i als veïns que voran una millora paisatgística del municipi”, ha assenyalat el regidor de Serveis Municipals.
 
** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon