Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les activitats programades pel consistori de l'Eliana aconsegueixen donar a conéixer l'Alzheimer i expliquen com afrontar-ho

L'Ajuntament de l'Eliana va organitzar, durant la passada setmana, una sèrie d'activitats relacionades amb l'Alzheimer, per a aconseguir que la societat conega més sobre aquesta malaltia, així com la manera en què els qui la pateixen i els seus familiars han d'actuar. Després d'haver finalitzat les iniciatives que formaven part d'aquesta 'Setmana de l'Alzheimer', el balanç és positiu.

Encara que l'Alzheimer és una malaltia que pateix un elevat nombre de persones en el nostre país, no tots coneixen el seu abast, la seua evolució i com hem d'actuar davant ella. Amb una vocació pedagògica i encaminada a oferir informació útil als veïns de l'Eliana, el consistori va organitzar una sèrie d'activitats, entorn del 21 de setembre (quan es commemora el del 'Dia Internacional de l'Alzheimer'). El balanç és positiu, exposa el consistori, "ja que s'ha aconseguit donar a conéixer el tipus de malaltia que és, quina és la millor forma per a afrontar-la i quines pautes contribueixen a aconseguir que el pacient puga estimular els seus sentits i records".

Del 20 al 22 de setembre, l'Ajuntament de l'Eliana va organitzar xarrades, va projectar cinema d'animació, va implicar a col·lectius i associacions que treballen amb persones majors en el municipi i va oferir informació de tot tipus per als familiars de persones que pateixen Alzheimer. També es van escometre activitats orientades a públic jove, perquè conegueren l'abast d'aquesta malaltia. Tot el municipi va poder participar en les diferents propostes que formaven part de la 'Setmana de l'Alzheimer'.

Tant l'alcalde de l'Eliana (Salva Torrent) com l'edil de Polítiques Socials (Cristina Díaz) consideren que s'han complit les expectatives:
"L'objectiu era aconseguir que el nombre més gran de persones coneguera aquesta malaltia. A més, volíem oferir informació interessant i útil per a la ciutadania, amb teràpies que tenen bons resultats i que aconsegueixen alentir l'avanç de l'Alzheimer. La resposta ha sigut positiva i, des de l'Ajuntament de l'Eliana, seguirem treballant per a ajudar als nostres veïns i veïnes a tenir el suport institucional que estiga en la nostra mà per a poder fer front a aquest tipus de malalties".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon