Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla canviarà els noms dels carrers franquistes. El del falangista José Antonio Primo de Rivera canviarà de nom

El municipi realitzarà un procés participatiu per elegir els noms dels carrers i la votació es podrà fer a través de la pàgina web municipal i de manera presencial a l’Ajuntament entre els dies 11 i 18 de setembre.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona impulsa un procediment de participació ciutadana per canviar els noms dels carrers franquistes. Amb esta iniciativa es vol que siguen els veïns qui escullen com anomenar d’aquelles vies que per la seua denominació incomplixen la llei 52/2007 de memòria històrica.

Els carrers afectats són José Antonio Primo de Rivera (
durant molt de temps el carrer continuació del de l'Ajuntament portava el nom del falangista) tambè, Jesús Posada Cacho, Ángel del Alcázar i la Plaza de los Mártires. Per a cadascun d’estos carrers l’Ajuntament ha presentat dos propostes atenent a la denominació històrica d’estes vies. També es podran presentar altres propostes per part dels veïns d’acord amb l’ordenança municipal reguladora de denominació i retolació de vies públiques i nuclis urbans i el nomenclator aprovat en el ple del passat mes d’agost.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha destacat que amb este canvi de denominació «la Pobla complirà amb la llei de memòria històrica encara que siga amb 10 anys de retard». Garcia ha valorat necessari que «els carrers del municipi deixen de retre honor a les persones vinculades a la dictadura franquista, una petició que des de fa anys estaven reclamant els veïns de la Pobla sense ser escoltats». En este sentit l’alcalde ha destacat que siga a través un procés participatiu obert a tots els veïns com es pose fi a esta situació d’incompliment de la llei.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon