Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 2 millions d'euros seran les inversions de l'Eliana al pressupost 2017


• Les inversions financerament sostenibles (IFS) fruit del superàvit pressupostari en l'exercici 2016 i el Pla Provincial d'Obres i Serveis de la Diputació (PEPOS- ara SOM) superen el milió d'euros.
• Les actuacions se centren en quatre grans eixos: obres de proveïment i enllumenat públic, equipaments municipals, vies públiques o parcs i jardins.

L'Eliana viurà en els pròxims mesos importants actuacions que milloraran el panorama urbà de la localitat. La IFS, açò són, les inversions financerament sostenibles que resulten del superàvit pressupostari de 2016 ascendeixen a quasi 700.000 euros. L'obra més important del conjunt de 19 actuacions que es duran a terme fins a final d'any és la renovació de voreres en Montesol que aglutina el 31 per cent del pressupost. Al voltant de 208.000 euros per a millorar un dels eixos que vertebren la urbanització. Altres inversions dins d'aquest Pla són: millores en l'enllumenat públic (75.000 euros), creació d'un vial de connexió entre el carrer l'Horta i el SUZI 1 -el Polígon- (50.000 euros), el camí escolar segur al Verge del Carmen i l'Olivera (70.000 euros) o l'habilitació d'una sala d'exposicions en el Centre Sociocultural (35.000 euros).

A més d'aquestes importants inversions municipals que són possibles gràcies a la bona gestió econòmica del Consistori, existeixen altres ajudes o subvencions a les quals l'Ajuntament de l'Eliana també ha pogut accedir en complir tots els paràmetres i indicadors previstos en les convocatòries. D'aquesta manera, més d'1,3 milions d'euros arribaran a l'Eliana fins a finals de 2017. Bàsicament, els fons aniran destinats a millorar vies públiques i equipaments municipals. Més de 330.000 euros a millorar l'Avinguda Riba-roja, la via principal que vertebra Montealegre i Montepilar. O, 336.000 euros per a connectar l'Eliana amb La Pobla de Vallbona a través d'un carril bici. El col•legi El Garbí també rebrà 180.000 euros per a canviar totes les portes i finestres del centre, millorant el confort i l'eficiència energètica.

Entre el mes d'agost i desembre, l'Eliana haurà executat un total de 30 actuacions. A més, en el mes de setembre està previst l'inici de la consulta ciutadana per a triar les inversions pròpies dels pressupostos participatius. En amb prou faenes dos anys, el consistori elianer haurà invertit 5 milions d'euros en millores urbanes.

El primer edil de la localitat, Salva Torrent, ha destacat l'excel•lent treball de tot el personal del departament d'urbanisme i l'àrea econòmica "estem impulsant projectes d'obres molt importants que requereixen molta tramitació i burocràcia, per la qual cosa completar tots els tràmits, incloent-hi l'execució, en 4 o 5 mesos, exigeixen molta capacitat i dedicació" i ha conclòs "estem molt satisfets amb el desenvolupament de les obres i la implicació de la ciutadania en els processos participatius per a determinar la configuració d'algunes actuacions".
Treballs a l'avinguda de Riba-roja


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon