Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Los Serranos rep més de 8 milions d’euros de la Diputació en la primera part de la legislatura

  • Entre les inversions més destacades estan les realitzades en els polígons industrials de Higueruelas i Titaguas, que han permès el manteniment i creació de nous llocs de treball
En concret, en els dos últims anys Los Serranos ha rebut un total de 8.168.957,81 euros, dels quals 2.091.459,3 euros han sigut destinats al Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 1.051.240,60 euros en 2015 i 1.040.218,70 euros en 2016; 2.170.250,71 euros del Pla de Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 2.100.854,31 euros del SOM; 945.452,84 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 54.028 euros del Pla d'Ocupació; i 806.912,65 del Fons de Cooperació Municipal.
En l'equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 8.168.957,81 euros en la comarca de Los Serranos a través dels diferents plans i línies d'ajuda de la Corporació provincial, que han permès "retornar l'autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides", en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.
En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, qui destaca "la fi dels favoritismes en la concessió d'ajudes als ajuntaments", així com "una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d'aquesta institució". Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació d'antany, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant el 'curtterminisme' i "posant en pràctica la política de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes".

Combatre la despoblació rural creant ocupació

Aquesta inversió ha permès el desenvolupament de projectes que han servit per a combatre la despoblació rural, com ha sigut el de completar els accessos al polígon industrial d'Higueruelas, amb una injecció de 300.000 euros, la qual cosa a més de facilitar l'entrada i eixida de camions, ha permès a l'empresa Power Electronics ampliar les seues instal·lacions i donar treball a més de 500 persones.
Un altre exemple de l'aposta de la institució provincial per la reindustrialització dels polígons de les comarques valencianes es troba a Titaguas, municipi en el qual la Diputació ha destinat una subvenció de 95.000 euros per a millorar la interconnexió de les línies elèctriques de la zona industrial, la qual cosa ha possibilitat a l'empresa Monteturia, que dóna treball a 40 persones de la comarca, ampliar la potència necessària per a mantenir la seua producció en Los Serranos.

A més, es projecta en la comarca el manteniment i reforç de la seguretat en la CV-345, en el tram comprès entre Higueruelas i el Cerro de la Nevera en una primera fase, i entre el Cerro de la Nevera i La Yesa en una segona fase que està previst executar abans del final de la legislatura, una iniciativa dins de l'àrea de Carreteres de la Corporació provincial.

Propostes que para Jorge Rodríguez reforcen l'autonomia d'alcaldes i alcaldesses, donant continuïtat a les polítiques municipalistes que la institució ve aplicant des de juliol de 2015, amb més de 200 milions d'euros invertits en les comarques valencianes, la qual cosa suposa un "increment de la responsabilitat a l'hora de decidir a què es destinen aqueixos recursos, enfront dels plans teledirigits que hem bandejat d'aquesta institució".

Per la seua banda, la vicepresidenta de la institució provincial, Mª Josep Amigó, assenyala que s'han posat més recursos que mai al servei dels municipis, eliminant l'arbitrarietat i l'opacitat, afegint que "vam governar amb visió de país, col·laborant amb el Consell per a impulsar polítiques conjuntes i millorar la gestió dels recursos públics".

Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :