Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El nou nomenclator de carrers de La Pobla de Vallbona recupera noms locals, comarcals i autonòmics


•   El nou llistat elimina les duplicitats de noms de carrers que generaven problemes al correu i serveis d’emergència

La Pobla aprova 475 noms per als carrers del municipi

Martí el Jove, primer senyor de la Pobla de Vallbona, és una de les aportacions que presenta el nou nomenclator aprovat pel ple de l’Ajuntament. El municipi compta des d’este dijous amb un nou llistat de 475 noms com a propostes a l’hora d’anomenar els carrers nous del municipi i aquells que hagen de canviar de nom.

Amb el nou nomenclator es vol eliminar el problema que generava el que aprovà en 2014 l’anterior equip de govern i que mantenia carrers amb noms duplicats. També servirà per a recuperar noms tradicionals de la localitat, de la comarca i valencians.

En este sentit s’han introduït noms d’oficis com encaixadora i triadora molt vinculats a la ceba, principal sector econòmic del municipi durant anys. També altres com comare, esmoladors, sequiers o els veedors. A més, el nou nomeclator recupera noms de toponímia tradicional com el carrer de Baix, carrer Mitjà, carrer Llarg i d’altres que han estat substituïts en el segle passat però que encara es mantenen en la tradició oral.

L’Alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha destacat la voluntat de poder «recuperar les nostres tradicions, els nostres personatges il•lustres i els fets més importants de la nostra història i vore’ls plasmats als noms dels nostres carrers». «També volem evitar el gran problema que suposa tindre carrers amb duplicitat de noms, ja que porten a confusió per a servicis d’emergència com la policia o les ambulàncies», ha afegit. Garcia afirma que la Pobla «no pot permetre’s en ple segle XXI continuar mantenint estos problemes per als veïns i per això amb este nomenclator volem evitar que l’Ajuntament continue proposant repetir noms de carrers que ja existixen».

Josep Vicent Garcia ha manifestat que a l’hora de posar noms als carrers «s’atendrà a la voluntat dels veïns a través de la participació ciutadana prevista en l’ordenança, però que amb el nou nomenclator els veïns tindran més opcions per posar noms que ens representen com a poblans i valencians».



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon