Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria rebrà 1.507.429 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València

La comarca del Camp de Túria rebrà un total de 1.507.429 euros en concepte del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València, amb l'objectiu de reforçar el finançament dels municipis valencians i l'autonomia dels seus ajuntaments, els qui decideixen en què destinar les inversions.

La Corporació provincial ha decidit destinar 21,8 milions dels 33,3 del superàvit a la posada en marxa d'aquest nou pla, el tercer de la legislatura després dels 70 milions invertits en els 266 municipis de la província gens en entrar el nou equip de govern i els 12 milions d'un segon IFS destinat als municipis de menys de 5.000 habitants.

La intenció d'aquests plans és la de reconèixer que els alcaldes i alcaldesses són els que millor coneixen les necessitats dels seus veïns, però, com assegura el president, Jorge Rodríguez, "necessiten un finançament suficient i adequada per a poder assumir competències i demostrar la seua responsabilitat en resposta a l'autonomia que sempre diem que han de tindre".

En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, qui destaca els criteris objectius que segueixen aquests plans i la resta de programes posats en marxa per la institució, com els SOM, que han simplificat la seua tramitació i introduït criteris socials en la distribució de les ajudes. En paraules d'Amigó, "el més important és que hem acabat amb el clientelisme i els favoritismes i estem posant la Diputació al servei de les persones, en col·laboració amb la resta d'administracions, amb les que cooperem en lloc de competir".

En concret, els 16 municipis del Camp de Túria percebran un total de 1.507.429 euros. Per localitats l'assignació serà la següent:

Benaguasil:105.413 euros.
Benisanó:65.190 euros.  
Bétera:122.016 euros.  
Casinos:68.785 euros.  
L'Eliana:107.869 euros.  
Gátova:53.479 euros.  
Llíria:151.954 euros.  
Loriguilla:72.123 euros.
Marines:74.866 euros.
Olocau:62.773 euros.
La Pobla de Vallbona:118.158 euros.
Serra:86.776 euros.  
Riba-roja de Túria:133.653 euros.
San Antonio de Benagéber:90.703 euros.
Náquera: 81.510 euros.
Vilamarxant:112.160 euros.

Criteris socials
El tercer IFS, una línia d'inversions sostenibles, fonamentalment de millora d'instal·lacions i serveis, que ha deixat ja més 100 milions d'euros a les comarques valencianes, s'aprovarà entre finals de juliol i principis d'agost i tindrà un termini de presentació de projectes que es prolongarà fins a finals de setembre, període en el qual els ajuntaments hauran de posar en marxa la seua maquinària per donar forma a aquestes actuacions de millora pendents o a projectes demandats pels veïns que poden tenir cabuda en el pla.

Els criteris a l'hora de determinar el repartiment dels 21,8 milions d'euros entre els municipis valencians de menys de 50.000 habitants són els mateixos que es varen emprar al Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). És a dir, una quantitat fixa per a tots els municipis i una altra variable en funció de criteris com el nombre d'habitants, que pondera un 30%, el cost efectiu dels serveis, la superfície (10%), la taxa d'atur (10%), els nuclis de població separats, com llogarets i pedanies (4%) i la pertinença al Pacte d'Ajuntaments, amb actuacions contra el canvi climàtic (3%).

Els altres 11 milions d'euros del superàvit s'han destinat a diferents partides, la major part programes o línies de les àrees de gestió ja en marxa que han ampliat la seua dotació per arribar a més municipis i persones. El ple de juliol va aprovar destinar, entre altres inversions, 1.000.000 d'euros als municipis afectats per les pluges; 900.000 euros per a la reforma a la coberta i la façana del Teatre Principal; 400.000 euros per a la posada en marxa de la Xarxa de Municipis Contra la Violència de Gènere; 1.000.000 d'euros per a béns mobles i immobles i 900.000 euros per subvencionar clubs i esportistes d'elit i joves promeses.

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon