Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Històries Nocturnes de Llíria rememora l'Edeta romana

Turisme Llíria va iniciar Històries Nocturnes 2017 amb la visita “Els orígens”
 
Turisme Llíria va presentar la primera de les tres parts que componen esta edició del programa turístic Històries Nocturnes. Amb la narració realitzada pel tècnic municipal Vicent Sesé, el públic va presenciar no sols una visita guiada per la història de Llíria, sinó també un espectacle sobre els esdeveniments que van ocórrer en el passat en els diferents llocs.
El primer capítol “Els orígens”, basat en l'Edeta romana, va tindre com convidats especials als personatges.
 
Un grup d'actors va sorprendre amb les seues aparicions i representacions a les més de 150 persones que van assistir a l'activitat. Gràcies a este espectacle, l'espectador no té la sensació d'acudir a una lliçó d'història, sinó que se sent com el protagonista d'una pel·lícula.La nit va començar amb una visita al Santuari Oracular i Termes Romanes de Mura, on els habitants d'aquella època disfrutaven de sessions d'hidroteràpia gràcies a l'aigua que provenia de les fonts de Llíria. En este jaciment arqueològic, els actors van mostrar com funcionava el complex, o van acostar als participants a la figura del seu promotor, Marc Corneli Nigrí, l'edetà que va poder arribar a ser emperador de Roma. El mosaic dels “Dotze Treballs d'Hèrcules” Després va arribar la gran novetat d'esta edició, una visita, per primera vegada, a Ca Porcar, lloc on es va trobar el famós mosaic romà dels “Dotze Treballs d'Hèrcules”, del qual se celebra enguany el centenari del seu descobriment. Una vegada allí, va tornar a sorprendre l'aparició dels actors, que van representar el moment de la troballa de la peça.Per a finalitzar l'experiència, es va projectar el mosaic a grandària real en el lloc on va aparéixer, es va projectar cada treball d'Hèrcules individualment i es va oferir un espectacle d'ombres xineses.
 
Un dels moments més destacats de la nit va ser també la presència del nét i el besnét de Francisco Porcar López, propietari de l'immoble el 1917 i que va afavorir la conservació de la peça històrica.Històries Nocturnes 2017 continuarà divendres que ve amb el seu segon capítol, “La màgia”.
Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :