Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El nou Centre d'Acolliment de menors de Llíria comptarà amb una inversió de 900.000 euros de Diputació


La Diputació de València ha aprovat la concessió d’una ajuda a l’Ajuntament de Llíria, per valor de 910.478,50 euros, per a la construcció d’un nou Centre de Recepció de Menors. Un projecte que s’emmarca dintre del programa d’inversions en serveis i infraestructures socials mitjançant la col·laboració establerta entre la Diputació de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i els Ajuntaments.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha incidit en que amb aquest projecte «des de la corporació provincial donem resposta a una reivindicació històrica i necessària per a la localitat de Llíria i les comarques de València en el seu conjunt», ha indicat. «És una infraestructura necessària a la Comunitat donat que han transcorregut molts anys sense habilitar centres d’acollida per a aquells menors que arriben al nostre territori en una situació de vulnerabilitat». Maria Josep Amigó s’ha mostrat convençuda de que «l’entorn de Llíria afavorirà la seua integració en la nostra societat», ha remarcat.

Es tracta d’una iniciativa conjunta en una matèria que «resulta clau en les polítiques del Botànic i de la Diputació», ha reivindicat la vicepresidenta, qui ha explicat que la col·laboració entre administracions es produeix a tres nivells. «Els consistoris aporten els terrenys, la Diputació inverteix en la construcció del centre, i la Generalitat el dotarà de recursos per fer front a les despeses de funcionament i de personal», ha especificat Maria Josep Amigó.


L’actual Centre de Recepció de Menors ‘València’, situat al carrer Arabista Ambrosio Huici, es troba ubicat a la ciutat de València, al barri de la Plata. Des de la direcció d’aquest centre es ve informant de la necessitat de trasllat a un entorn més en contacte amb la natura, ja que en altres comunitats, on els centres de recepció queden ubicats en ambients més allunyats de la ciutat s'eviten situacions de conflicte i es facilita la tasca protectora que en ells es presta, i no es produeix ‘l’efecte de crida’ que deriva en sobreocupació i conflictivitat.

En resposta a la necessitat de trasllat, la Diputació de València contempla una inversió de 910.478,50 euros per a la construcció d’un nou Centre de Recepció de Menors a Llíria, allunyat de la capital, molt més proper a un ambient més tranquil, menys conflictiu i en contacte amb la natura, per afavorir la implementació dels programes dirigits a aquests xiquets i xiquetes. Es tracta d'un municipi ben dotat de serveis i recursos a nivell educatiu, sanitari, judicial i social.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon