Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament d'Olocau i el Museu de Prehistòria de la Diputació de València presenten una nova edició de la Iberfesta a Olocau, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de juny

Iberfesta Olocau té com a objecte donar a conèixer la cultura ibèrica a través d'un esdeveniment en el qual s'uneix l'oferta lúdica i l'interès turístic, alhora que posiciona a Olocau com un referent en l'ús social del patrimoni arqueològic.

Aquestes jornades, en la seua cinquena edició, es componen d'una sèrie d'activitats per a tots els públics. Destaca la Segona Ruta de la Tapa Ibera i la “Fireta dels Ibers”, en la qual els municipis que formen part de la Ruta dels Ibers presenten les seues ofertes de turisme cultural.

A més, els veïns i veïnes d’Olocau, junt al Museu de Prehistòria de València, han preparat tallers didàctics, visites guiades al jaciment del Puntal dels Llops, exposicions i representacions dramatitzades al voltant de la cultura ibera.

El tema escollit per al cicle d'enguany és el culte als avantpassats. Per açò, els alumnes del col·legi públic Alt Carraixet i els veïns i veïnes d'Olocau representaran rituals relacionats amb el pas a l'edat adulta i la comunicació amb el més enllà.

El dissabte 3 de juny tindrà lloc la inauguració, a les 11:00 hores i, foscant el dia, a les 21:00 hores, se celebrarà una festa d'unió amb els ancestres en la qual participarà Teatres de la Llum. Per a la jornada dominicial, a les 12:00 hores, el municipi presentarà els seus respectes als seus avantpassats a través d'ofrenes.
  
El Puntal dels Llops

El jaciment arqueològic del Puntal dels Llops, un fortí del territori ibèric edetà habitat entre els segles V i III abans de Crist, va ser excavat i consolidat pel Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València.

Aquest jaciment disposa, des de 2011, d'un servei de visites guiades finançat per la Diputació. A més, en 2013 es va inaugurar una exposició permanent sobre el Puntal dels Llops a la Casa de la Senyoria d’Olocau; i, en 2016, es va dur a terme una intervenció per a millorar les condicions de visita i la interpretació de l’assentament.

L'aposta de l'Àrea de Cultura de la Diputació, a través del Museu de Prehistòria, i de l'Ajuntament d'Olocau han convertit al Puntal dels Llops en un dels jaciments arqueològics més visitats de la Comunitat Valenciana.

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon