Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla licita la neteja viària i pagarà millor quant millor netege l'empresa concessionària

La Pobla de Vallbona pagarà la neteja viària en funció de la qualitat del servei

El regidor Juan Aguilar destaca que la licitació conjunta de la recollida de residus i neteja viària permetrà «millorar l’eficàcia i l’eficiència i optimitzar els recursos públics municipals»

El 15 per cent de l’import del contracte estarà vinculat a criteris de qualitat de la neteja viària i la recollida del fem

 L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona publica la licitació dels serveis de recollida i transport de residus i la neteja viària que per primera vegada s'ofereix de manera conjunta. Amb esta mesura es vol millorar la qualitat del servei a l'integrar-los en una mateixa concessionària.

La contractació s'ofereix per un import d'1.479.896 euros l'any i per un període de 8 anys ampliables a dos més. Inclou tant la neteja de carrers, com la recollida i el trasllat de residus a la planta de tractament de Llíria.

La novetat més destacada és la introducció en la licitació del condicionament del pagament de part del contracte a la qualitat del servei prestat. L'Ajuntament retindrà un 15 per cent mensual de l'import contracte i de manera trimestral es farà un balanç de les queixes veïnals presentades i les incidències detectades pels inspectors municipals que faran variar l'import a pagar. D'esta manera es vol incentivar l’empresa concessionària a oferir un servei de qualitat a la localitat.

A més l'empresa haurà de renovar tots els contenidors del municipi i incorporar nous camions més silenciosos i menys contaminants que els actuals. També es duplica el nombre de màquines agranadores, que passen d'una i mitja a tres i s'amplia de manera substancial la freqüència de pas pels carrers del nucli urbà i les urbanitzacions.

Una de les novetats que introduix la nova licitació és l'exclusivitat de l’ús dels mitjans aportats per l'empresa per al municipi. A més, per millorar la gestió, s'hauran de pesar els residus recollits per a comprovar el tonatge que s'envia al Consorci València Interior.

El regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar, destaca que amb esta licitació «la Pobla valorarà per primera vegada la qualitat del servei de recollida de residus i la freqüència en la neteja dels carrers i açò influirà a l'hora de pagar per ells». Aguilar destaca que amb el nou contracte «s’aconsegueix el triple objectiu de millorar l’eficàcia i l’eficiència i optimitzar els recursos públics municipals».

La licitació estarà oberta fins el 18 de juliol i les bases del contracte es poden consultar a la web del Perfil del contractant de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon