Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana obri el període per a fer propostes als 'Pressupostos Participatius 2017', del 15 de maig al 5 de juny


  • Dilluns que ve, 15 de maig, s'obri el període per a presentar les propostes que seran sotmeses a votació en els pròxims 'Pressupostos Participatius'. És una iniciativa del consistori de l'Eliana per fomentar que els habitants del municipi facen els seus suggeriments sobre diverses inversions que comptaran amb un apartat específic en els comptes públics municipals del 2018.
L'Eliana avança en el seu model de participació ciutadana, amb la voluntat de donar més veu als seus habitants i implicar-los en la presa de decisions referides a certes inversions. Les persones majors de 16 anys podran presentar (del 15 de maig al 5 de juny) les seues sol·licituds i suggeriments. Aquelles que reben un major nombre de vots s'executaran amb una part del pressupost municipal del 2018, destinat exclusivament a aquest efecte.
Amb l'objectiu de fomentar que la ciutadania tinga una major implicació en algunes inversions pot escometre l'administració local, des de l'Ajuntament de l'Eliana es posa a la seua disposició la web www.lelianaparticipa.es, on es podran fer arribar propostes a l'equip de govern (després d'omplir un formulari de registre). També hi haurà urnes habilitades a aquesta mateixa fi en els edificis municipals (Ajuntament o Centre Sociocultural). L'objectiu és conéixer la postura dels veïns i veïnes de la localitat i establir quines són les seues prioritats o suggeriments, abans d'escometre futures inversions municipals.
Aquesta iniciativa es divideix en tres fases: en la primera, s'envien les propostes; en la segona, uns tècnics de l'Ajuntament de l'Eliana valoren la viabilitat tècnica i econòmica de cada proposta; i la tercera, en la qual se sotmeten a votació les sol·licituds efectuades. Només es descartaran les que suposen una inversió que no forme part de les competències municipals; les que tinguen un cost d'execució que excedisca el pressupost total destinat a aquests 'Pressupostos Participatius'; o els projectes que ja estiga previst que s'efectuen en un altre apartat del pressupost del 2018.
En anys anteriors, els 'Pressupostos Participatius' van servir per comprovar que els habitants de l'Eliana se senten molt interessats per assumptes relacionats amb la Seguretat Viària i el Medi Ambient. Eixes propostes ja són una realitat, gràcies a aquesta iniciativa: en 2015 es va votar a favor d'efectuar millores en voreres de l'avinguda Entrepins, actualitzar passos de vianants o dotar al municipi d'un Parc d'Entrenament per a gossos; en 2016, es va incidir a reparar voreres, ampliar la xarxa de carril bici i crear una ruta escolar segura al voltant del CEIP Verge del Carme i del CEIP l'Olivera. Avui els veïns de l'Eliana ja gaudeixen de totes aquestes millores i ja es preparen per efectuar els seus suggeriments per al 2018.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon