Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'Obrim Fronteres' una exposició a Vilamarxant que reflecteix el drama que viuen els refugiats i migrants per la vulneració dels Drets HumansA l'edifici de la Cisterna i  des del 20 al 28 d'abril i podran assistir-se a xarrades i projeccions, com la del 23 d'abril a les 18 hores en la qual es projectarà el documental 'la Puerta Azul' que reflecteix el drama de les persones que veuen vulnerats els seus drets i són internats en CIE's pel només fet de voler viure i millorar el seu futur.

La Puerta Azul, nom que fa referència a la particular entrada del CIE de Sapadors, a la ciutat de València. “Quan estava d’Erasmus, l'any 2009, em vaig assabentar –en una conversa de bar– de l’existència dels CIE a Europa. En tornar a València i conèixer la realitat del CIE de Sapadors, em va semblar increïble que fora una realitat tan poc coneguda, tan ocultada”, diu Alícia Medina, directora del documental.

Després de fundar la productora Diodo Media el 2013, van decidir fer un documental per explicar a la gent què és un CIE i tota la realitat que l’envolta. “La idea era posar damunt la taula el tema dels CIE”, argumenta Medina, que també admet que, malgrat que les intencions inicials foren realitzar un curtmetratge, finalment es trobaren amb la necessitat d’abordar la problemàtica a través d'un documental amb profunditat i polifònic, on es plasmaren diferents veus i opinions.

Amb el suport de l'Ajuntament de Vilamarxant i la col·laboració també de la ONG's València Acull i Plataforma de  Refugiats de Vilamarxant

.
Ací algunes fotos del dia de la seua inauguració i les fotos a l'exposició


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon