Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria: El Congrés aprova la protecció del santuari i termes romanes de Mura

La Comissió de Cultura del Congrés va aprovar ahir per unanimitat una proposició no de llei per a instar el Govern a prendre mesures per a garantir la protecció, conservació i promoció del santuari oracular i les termes de romanes de Mura. De la mateixa manera, cita a l'Executiu a commemorar el centenari del descobriment del mosaic "Els Dotze Treballs d'Hèrcules".

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha valorat "molt positivament este acord que constituïx un gran pas en la recuperació d'una les joies del patrimoni de la nostra ciutat". 

En este sentit, el primer edil ha insistit en el fet que "ara cal continuar treballant perquè esta proposta es plasme amb una consignació econòmica i es trasllade a la Comissió d'Hisenda del Congrés en una de les esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat de 2017".

Civera ha recordat que tot això "és fruit de les gestions realitzades pel Govern local, que es van iniciar al setembre de 2015 amb la presentació d'una PNL en les Corts Generals per part del Grup Socialista i van continuar al febrer d'enguany amb les reunions mantingudes amb el director del Museo Arqueológico Nacional de Madrid i el director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, en les que vam comptar amb el suport del diputat nacional del PP Juan Vicente Pérez". 

Acord Comissió Cultura

La proposta va ser aprovada ahir per unanimitat de tots els grups parlamentaris. Segons el text acordat, el Congrés insta al Govern a impulsar la conservació i restauració del conjunt arqueològic de l'antiga Edeta, prèvia la seua sol•licitud per Ajuntament de Llíria, en el marc de la corresponent convocatòria i, en cas de selecció, amb càrrec a l'1,5 per cent cultural.

També demana que l'Executiu col•labore per mitjà d'assessorament tècnic en el que puga afectar la conservació o restauració dels béns del santuari oracular de Mura a Llíria. I, des del punt de vista tècnic, que coopere amb l'Ajuntament de Llíria en l'elaboració d'una rèplica del mosaic "Els Dotze Treballs d'Hèrcules", sense cost econòmic addicional per al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon