Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana s'incopora a la reivindació de un finançament més just amb la FVMP i tots els consistoris que ho reclamen

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va reivindicar, en 2016, un millor finançament per a la nostra autonomia. Aquesta reclamació no es va atendre i, en 2017, es preveu una baixada en les inversions previstes a la Comunitat Valenciana. Açò, junt a la retirada de competències municipals i les traves estatals perquè els consistoris no puguen invertir els seus recursos propis com estimen oportú, motiva que l'Ajuntament de l'Eliana el pròxim dijous es vaja a llegir un manifest que denuncia aquesta situació i reclama solucions.

 Dijous que ve, a iniciativa de l'equip de govern de l'Eliana, es llegirà una declaració institucional que exposa el descontentament dels municipis valencians amb el Projecte de Pressupostos de l'Estat de 2017, presentat pel govern d'Espanya. Aquesta actuació també s'emmarca en una iniciativa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

La FVMP considerà 2016 com un any "marcat per la limitació pressupostària imposada des del govern d'Espanya, amb retallades en competències i asfíxia municipal". El govern d'Espanya no va atendre eixes demandes, que sol·licitaven "una millor i més just finançament", perquè les nostres administracions "pogueren oferir els serveis de qualitat que reclama la ciutadania".

L'Ajuntament de l'Eliana denunciarà el pròxim dijous que el Projecte de Pressupostos de l'Estat per a 2017 preveu una inversió per a la Comunitat Valenciana del 6,9% (quan, en 2015, la nostra autonomia va contribuir amb 9,6% al PIB espanyol). En 2017 es preveu una reducció de 209 milions d'euros respecte a l'any 2016: una absoluta reculada a uns pressupostos que ja van ser discriminatoris per als valencians; si res canvia, en 2017 cada habitant de la nostra autonomia percebrà 119 euros (xifra molt allunyada dels 184 euros per càpita que existeix en la mitjana del territori espanyol).

Els municipis valencians recorden que el nostre Estatut d'Autonomia, modificat al març del 2011, preveia una inversió "d'acord amb un criteri de pes poblacional" (fet que no es compleix amb les inversions que preveu fer el govern d'Espanya en 2017). També es reclamen, almenys, altres 1.200 milions d'euros "per a compensar la falta d'inversions entre 2010 i 2017".

Aquesta reivindicació es farà el pròxim dijous, encara que es dona a coneixer huí (25 d’abril), data què commemorar el 'Dia de les Corts Valencianes'. S'espera que els diputats de la nostra autonomia adopten una postura conjunta i coherent, que faça sentir la veu del poble valencià i aconseguisca que el Govern d'Espanya invertisca de forma justa en el nostre territori.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon