Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana demana la col·laboració de la ciutadania per al control del mosquit tigre

El consistori de l'Eliana informa de l'inici dels treballs per a reduir l'impacte que ocasiona la presència del mosquit tigre. L'Ajuntament del municipi ha assignat les tasques del control a una empresa especialitzada, però recorda que és important que tots els veïns s'impliquen en aquesta actuació, ja que més del 70% dels focus de proliferació d'aquesta espècie es produeixen en propietats privades

Com és habitual, l'Ajuntament de l'Eliana ha assignat a una empresa especialitzada en el tractament preventiu i de control del mosquit tigre. Eixa actuació inclou la instal•lació de paranys de mostreig; tractaments preventius en els embornals de totes les zones residencials; tractaments correctius larvicides; i coordinació amb els serveis municipals.

Enguany es desitja incrementar l'eficiència d'aquesta campanya i, per açò, s'avança l'inici dels treballs de control i eliminació d'aquests insectes; d'eixa manera, es preveu que les mesures adoptades per l'empresa resulten més eficaces a l'hora de reduir la proliferació dels mosquits tigre.

No obstant això, el consistori reclama als ciutadans que s'impliquen en aquesta tasca: els treballs que efectuarà l'empresa encarregada afectaran embornals, fonts, basses i zones enjardinades públiques. Açò és una extensa franja del terme municipal, però és important evitar que el mosquit tigre puga desenvolupar-se en les propietats privades (on sol donar-se el 70% dels focus de proliferació d'aquesta espècie).

Les mesures més eficaces per a evitar que el mosquit tigre puga proliferar són molt senzilles: eixos insectes es desenvolupen en mitjans on hi ha humitat i aigua, per la qual cosa és recomanable evitar que existisquen objectes en els quals aquesta es puga acumular (plats, poals, peus de parasols, etc.).

Des del consistori de l'Eliana també es recomana als habitants del municipi buidar de forma regular els abeuradors per a animals; evitar que l'aigua forme tolls quan es rega la gespa o plantes en tests; mantenir en bon estat piscines i fonts ornamentals; i tapar dipòsits i bidons.

Així mateix, revisar de forma periòdica desaigüe, canaletes i arquetes interiors també pot contribuir al fet que, en els pròxims mesos, la presència del mosquit tigre siga significativament menor. Seguint aquestes indicacions, serà més senzill frenar el desenvolupament del mosquit tigre.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon