Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat diu NO al Pla del València CF per a urbanitzar 1 milió de metres en Porxinos

Segons la Generalitat la proposta presentada pel València CF per a urbanitzar 1 milió de metres en Porxinos excedeix sobradament la capacitat de creixement de Riba-roja, que estima en 400.000 metres. 

Aquest NO és el segon que rep el Club promotor, el primer va ser de part del Tribunal Suprem pel que havia demanat ja una indemnització per part del Consistori de Camp de Túria.

La Comissió d'Avaluació Ambiental de la Comunitat Valenciana ha rebutjat aquest dijous tramitar el PAI de Porxinos, dissenyat per a la construcció d'una nova ciutat esportiva del València CF, per quasi triplicar els límits de creixement previstos per a la localitat de Riba-roja del Túria. Per tant la futura construcció de la ciutat esportiva del València en Riba-roja ha quedat avui pràcticament descartada al frenar La Consellería de Medi ambient la tramitació del segon Pla d'Actuació Integrada (PAI) presentat pel club de Mestalla, després de l'anul·lació del primer l'any passat per una sentència del Tribunal Suprem.

Una de les raons fonamentals  per a refusar-ho és que no encaixa en l'estratègia territorial de la Comunitat Valenciana, que en el cas de Riba-roja contempla una possibilitat de creixement d'aproximadament 400.000 metres quadrats de sòl residencial, mentre el projecte (del València CF) planteja 1,1 milions de metres quadrats.

La Comissió ha elaborat un document en el qual s'exposa la necessitat de reduir la superfície del projecte, al mateix temps que es planteja la possibilitat de desclassificar tot el sòl urbanitzable no desenvolupat en el municipi i "portar-ho tot a la zona de Porxinos", amb la finalitat de complir amb l'estratègia territorial de la Comunitat.

Així mateix, arreplega el requisit de revisar o realitzar estudis complementaris de determinats informes relacionats amb la mobilitat o el paisatge, i en concret, amb l'afecció al Parc Natural del Túria.

Fonts de la Generalitat han manifestat que existeix una suspensió cautelar de qualsevol tipus de projecte que afecte a aquest parc natural durant tres anys, mentre es revisa el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (OORN) d'aquest espai, per la qual cosa veu molt difícil que el PAI de Porxinos quede resolt en aquesta legislatura.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Conselleria de Territori va aprovar al juliol de 2006 l'homologació del Pla Porxinos, en Riba-roja, amb l'informe negatiu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) sobre el proveïment d'aigua. El que vaser en aquell moment conseller de Territori, Esteban González Pons, va assegurar que el seu departament havia millorat el projecte, mentre que la Delegació del Govern va mostrar la seua disconformitat.

La possible anul·lació del PAI, que encara no és, ni jurídica, ni administrativament, deixa un greu problema per al València CF, que haurà de retornar quantitats a tres bancs que ara són propietaris del sòl, que ho van comprar com a urbanitzable i que ara torna a ser rústic. En qualsevol cas és responsabilitat del club esportiu, @ajeno totalment a l'ajuntament de Riba-roja, la indemnització a la banca.

La Plataforma Salvem Porxinos, Esquerra Unida i el grups ecologistes  front al PAI des del principi.

Enfront d'aquest PAI i a més de la Plataforma Salvem Porxinos,si parlem dels grups que actualment formen l'equip de govern i el ventall municipal. Només Esquerra Unida - ni Podemo, ni Compromis existien encara, va manifestant-se  en contra del PAI, en total suport a la Plataforma Salvem Porxinos que, des del primer moment es va enfrontar a les pretensions, que qualificava d'especulatives i desgavellades del València Cf




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon