Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des del dia 27 de març es troba instal·lat en La Pobla un mesurador de la qualitat de l'aire

En el recinte que està al costat del CEIP Mas de Tous, una unitat mòbil de control de l'aire i qualitat ambiental, pertanyent a la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica de la Consellería d'Agricultura, Medi ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural.

La Consellería ha posat a la disposició de l'Ajuntament aquesta unitat, el mateix que en altres municipis, després de les gestions realitzades per part de les regidories de Medi ambient i Salut Pública en nom de l'equip de govern municipal.

Esta unitat mòbil proporcionarà dades objectives de les concentracions de diferents compostos presents en l'aire ambiental que permeten valorar si estos es troben dins dels valors permesos per la llei. Les dades obtingudes seran analitzats pels tècnics de la Conselleria i s'emetrà un informe de valoració que es donarà a conèixer la ciutadania en el seu moment.

S'ha triat aquesta zona per trobar-se entre els dos polígons amb major presència d'empreses i en la proximitat de l'Institut La Vereda i del Col·legi Mas de Tous.

Les dades registrades per la unitat de control es publiquen pràcticament en temps real en la pàgina web de la Conselleria. És molt important recordar, tal com s'adverteix en la pàgina web, que aquestes dades són provisionals i requereixen una valoració i interpretació per part dels tècnics de Conselleria i que els resultats provisionals no suposen motiu de cap tipus d'alarma per a la població.

L'equip de govern ha anat prenent totes les mesures necessàries per a constatar i garantir que l'activitat industrial en el nostre municipi siga compatible amb una qualitat de vida saludable i en concret amb una qualitat ambiental adequada per als nostres veïns i veïnes, complint amb els objectius que s'ha marcat en esta àrea i responent a les inquietuds expressades, tant a títol individual com a través d'associacions veïnals, i la ciutadania.

La presència de la unitat de control ambiental ve a ser un pas més en el procés que permetrà valorar la qualitat de l'aire ambiental i proporcionarà informació qualificada i valuosa per a informar i tranquil·litzar als veïns i veïnes i per a poder prendre, si fóra necessari, les mesures oportunes per a millorar-ho.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon