Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja Pot presenta recurs contra tres borses de treball que considera 'precuinades'

El dilluns 27 de març, el grup Riba-roja Pot va impugnar oficialment la Resolució d'Alcaldia que constitueix tres borses de treball en l'Ajuntament de Riba-roja.

El fons polític pel que han presentat el recurs és entende que la convocatòria no defensa l'interés general i per contra està la convocatòria enfocada a mantenir com a empleats als que ja estan actualment treballant per a l'ajuntament mitjançant una empresa privada de turisme.

Les borses impugnades pels de Podem Riba-roja han sigut les de Tècnic Superior en Activitats Turístiques i Gestió del Patrimoni Històric, Tècnic Mitjà en Activitats Turístiques i la de Tècnic Mitjà en Activitats Paisatgístiques i Mediambientals.

Les raons al·legades per a les impugnacions, segons informen, són vàries, i entre elles el grup ressenya que el temari publicat per a la plaça de Tècnic Mitjà d'Activitats Paisatgístiques i Mediambientals gens té a veure amb el Mediambient. De 23 temes, 18 d'ells són de turisme i només 5 tenen alguna cosa a veure amb el medi ambient. Des del seu punt de vista Riba-roja Pot manifesta que "És una falta de respecte als quals han estudiat aqueixes ciències perquè veuen frustrades les seues expectatives de poder treballar com a tècnic mediambiental en l'ajuntament en tenir davant un temari sobre el qual gens saben, ja que tracten sobre allotjaments, el màrqueting o les festes de la Comunitat Valenciana".

Respecte a una altra borsa, eixa sí de perfil Turisme, segueixen informant, "crida l'atenció que es parle de titulacions de Geografia i Història o equivalent com a requisit i no la titulació de Turisme per a accedir a ella. Així mateix, uns altres dels punts controvertits de la convocatòria és que s'impose un nivell d'idiomes com a requisit en la borsa de tècnic superior, però que no hi haja cap requisit lingüístic per a les de tècnic mitjà. D'altra banda, tot apunta que els únics que poden conéixer un temari tan específic de la localitat són els que estan en aquests moments treballant en açò en l'empresa privada que té contractada l'ajuntament".

Finalment, retrauen, a les borses "el fet que es valore en la baremació de mèrits quasi tant el treball per a empreses privades com el realitzat per a l'administració pública, cosa que no ocorre en cap convocatòria oficial d'accés a la funció pública".

La regidora del grup polític Concha Noguera, manifestar "no estem d'acord en el fet que precuinen places d'accés a la funció pública, sinó que per contra volem que es puga accedir a les borses d'ocupació seguint els principis generals de contractació que són la transparència, publicitat, mèrit i capacitat. Hem impugnat aquesta Resolució de l'alcaldia perquè entenem que dista molt de ser una convocatòria oberta a aspirants en general, ja que amaga uns perfils massa tancats perquè qualsevol persona, amb les titulacions universitàries requerides, puga optar lliurement a elles."



La footografía - aportada pel grup denunciant- és de l'oficina de turisme on l'empresa contractada per l'ajuntament té el seu personal.

Aquesta empresa, segons afirmen, ha finalitzat recentment el contracte que té amb l'ajuntament i justament ara s'obrin aquestes borses de treball.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon