Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja: L'Informe de fiscalització del Sindic de Comptes aprecia indicis de posibles responsabilitats del periode del Partit Popular


Un informe de fiscalització del Síndic de Comptes sobre els comptes econòmics de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria durant el mandat del Partit Popular és demoledor fins al punt de qüestionar, de forma taxativa, el procedir de les contractacions públiques durant el citat període. L'estudi de l'organisme fiscalizador valencià no deixa cap tipus de dubtes sobre la gestió de l'ex alcalde, Francisco Tarazona, i l'ex edil d'Educació i Sanitat i actual portaveu del PP, María José Ruiz.

L'informe del Síndic de Comptes corresponent a l'any 2014 certifica "les limitacions i els incompliments significatius de la normativa aplicable a la gestió de contractació" i afig que la documentació "és incompleta" per a una anàlisi "adequada de fiscalització de tots els contractes celebrats" durant el citat període de temps i enumera algunes de les llacunes que presenta el consistori.

Entre elles, cal destacar el perfil del contractant del sistema informàtic municipal ja que "no acredita de forma fefaent el moment de l'inici de la difusió pública de la informació contractual com requereix la llei de contractes del sector públic", a més no existeix un registre històric del perfil "per a verificar la publicació de la contractació, adjudicació i formalització dels contractes així com les dates en què es va efectuar la difusió pública d'aquests documents", i afig que els documents del procediment de contractació publicats "no estan signats electrònicament".

L'estudi del Síndic de Comptes denuncia l'absència dels comptes generals "corresponents als exercicis entre els anys 2000 i 2013, pendents d'aprovar pel ple de la corporació" i dels inventaris de béns i drets de l'ajuntament de 2011 i de 2015. "L'ajuntament no elabora la rectificació anual de l'inventari requerida pel reglament de béns de les entitats locals, ni s'ha complit el precepte legal que obliga a remetre una còpia de l'inventari i de les seues rectificacions a l'administració de l'Estat i de la Comunitat Valenciana".

L'estudi de l'òrgan fiscalizador insisteix que en el citat inventari "requerirà una relació de tots els béns que ho conformen, dotar-los de valor raonable, preu d'adquisició o cost de producció amb les correccions valoratives que procedisquen".

L'informe del Síndic es va realitzar a instàncies de l'organisme públic amb l'ànim de revisar i analitzar els béns municipals actualitzats, els certificats i les actes dels òrgans de govern de la corporació de l'exercici 2014, a més dels reconeixements extrajudicials de crèdit del pressupost d'aqueix any, els expedients de modificació pressupostària i la relació certificada de les despeses pendents de comptabilitzar que no figuraren en els citats reconeixements aprovats. Finalment, també es van aportar tots els documents econòmics existents sobre el pla d'actuació integrada (PAI) de Porxinos, sobre les relacions entre l'ajuntament i l'empresa promotora.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha afirmat que l'informe del Síndic "relata la forma de procedir i gestionar els recursos públics per part del Partit Popular en un sol exercici, alguna cosa que sempre hem denunciat i que ara ix l'evidència; per açò, des de l'actual equip de govern estem prenent totes les mesures per a atallar aquest tipus de comportament, amb el respecte escrupolós a la legalitat vigent i a la transparència més absoluta".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon