Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

“Las azafatas en el podio sobran, es tratarlas como un objeto” article de Cristina Alemany

Així de contundent fou Mikel Landa, ciclista profesional, respecte a un tema tant controvertit com l’aparició de dones hostesses als esdeveniments esportius.

És habitual veure xiques joves, abitllades amb vestits sensuals, maquillades, amb sabates de taló, en la majoria dels esdeveniments esportius de l’actualitat. Des del món del ciclisme, passant pel món del motor i fins i tot al món del bàsquet. Sembla que estos esdeveniments esportius vagen destinats exclusivament a un públic masculí i les dones exclusivament hi apareguen com a reclam o com a objecte publicitari.

Per exemple, si ens acostem a un pavelló de bàsquet podem veure les grades plenes de dones, de xiquetes, aficionades i/o jugadores, per entendre que el món de l’esport no és solament masculí. Que les dones afortunadament ja som un esportista més i no un simple objecte amb la finalitat de captar l’atenció del públic masculí. 

Cristina Alemany

És indignant veure com, de manera sistemàtica, les càmeres de televisió enfoquen el públic buscant l’espectadora més atractiva del pavelló i no, per exemple, l’aficionada més entregada al seu equip. Les dones acudim als esdeveniments esportius per a ser contemplades o hi acudim per gaudir, com un espectador més, de l’esport que ens agrada?

El problema a l’esport també es genera amb les protagonistes, les esportistes, i l’element de major polèmica és l’equipació. Al volei i volei platja, equipació reduïda a la mínima expressió; tenistes equipades amb minifaldes; al bàsquet, jugadores vestides amb pantalons i samarretes ajustades al cos… alguns defensen estes diferències al·legant que es busca la feminitat de les dones, d’altres consideren que es tracta només d’un reclam publicitari més, però a la fi el que s’evidencia és que el cos de la dona esportista assoma més sota l’equipació, que el seu homòleg masculí. 

Si l’educació és l’instrument més fort per anivellar les desigualtats entre homes i dones, l’esport és el complement perfecte per construir un món on homes i dones se senten iguals.


  Cristina Alemany és Alcaldessa Presidenta de l'Ajuntament de Bétera
* Crònica agraeix a l'autora la decisió de compartir la seua opinió amb els nostres lectors,
 Cristina Alemany va encapçalar la llista de Compromis per Bétera 





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon