Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Federació Empresarial d'Hosteleria: "Han sigut de les millors Falles dels últims anys però solament al centre de València"

Demana polítiques per a millorar la restauració en zones perifèriques i regular els Food Trucks per a evitar la competència deslleial


La Federació Empresarial d'Hoteleria de València (FEHV) ha destacat este dilluns que estes Falles de 2017 han sigut "de les millors dels últims anys", encara que "únicament" per a l'hoteleria del centre de València. Per això, ha demanat polítiques turístiques que aprofiten l'afluència de visitants per a reconduir-la a altres punts de la ciutat i millorar la restauració de zones perifèriques.
Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press, el president de la FEHV, Manuel Espinar, qui ha explicat que les bones xifres són conseqüència de la gran afluència de turistes que han acudit a la celebració de les Falles d'este 2017 a causa del bon temps i la coincidència amb el cap de setmana. "Poden ser de les millors falles dels últims anys, però exclusivament per a l'hoteleria del centre de València perquè tothom s'ha concentrat ací", ha manifestat.
Al seu juí, per revertir esta situació, és necessari impulsar polítiques turístiques que generen rutes per altres zones de la ciutat aprofitant l'afluència de turistes que durant la celebració de les festes visiten València. A més, creu que este tipus de circuits serien bons no solament per al sector hosteler, sinó també per al col·lectiu faller pertanyents a comissions més allunyades del centre urbà.

FOOD TRUCKS

D'altra banda i preguntat sobre la convivència del sector amb els coneguts 'Food Trucks', Espinar ha apuntat que el canvi que ha fet l'Ajuntament de substituir els tradicionals llocs de salsitxes pels camions amb menjar ha sigut "positiu" perquè, segons el seu parer, són més higiènics i generen un millor impacte visual. "No és el mateix veure un lloc salsitxer que un furgó en condicions", ha puntualitzat.
No obstant açò, ha lamentat que es tracta d'un col·lectiu que "no està regulat" el que provoca situacions de competència deslleial pel que fa als establiments tradicionals. De fet, ha criticat que s'han donat casos en els quals el camió de menjar s'ha col·locat just enfront dels bars i restaurants o fins i tot hi ha hagut 'Food Bus' autobusos que eren "verdaders restaurants amb taules dins".
Ha considerat que a l'Ajuntament esta situació "se li ha anat de les mans" perquè era "una cosa nova", per la qual cosa ha advocat per "controlar-los" per a les festes del pròxim any. "Enguany no hem alçat el crit perquè el canvi ho acceptàvem per a donar una imatge no medieval com hem arribat a donar alguns anys i perquè eren les primeres com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, però açò cal regular-ho", ha dit.

"MASSA BRUTÍCIA"

Així mateix, ha enlletgit a l'Ajuntament que no haja reforçat els servicis de neteja donada la previsió d'alta afluència de visitants enguany perquè ha lamentat que l'abundància de brutícia és una de les principals queixes dels turistes.
"Els hostelers les zones que tenim fitades per a terrasses les deixem impol·lutes d'un dia per a un altre, però en els carrers hi ha hagut molta afluència i això genera molta brutícia i cal preveure-ho", ha lamentat per a assenyalar que en els pròxims dies es reunirà amb l'Ajuntament de València i el col·lectiu faller per a intentar "polir asprors" i millorar les festes falleres.

CONGRÉS DEL SECTOR

De fet, este dijous la FEHV celebrarà un congrés amb tot el sector hosteler per a posar sobre la taula propostes per millorar "situacions incòmodes" per al sector i "polir asprors" per millorar la convivència entre fallers i hoteleria.
"Hem de ser capaços de reconduir situacions com la concentració de visitants exclusivament pel centre de la ciutat de cara a les Falles de l'any que ve", ha puntualitzat el president de la FEHV, qui confia que tots estos problemes se'n van a solucionar i s'arribarà un consens amb tots els agents implicats.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon