Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns i veïnes de Bétera ja disposen d'una Guia de Drets Socials per a informar-se dels requisits i procediments

En la Guia de Drets Socials figuren els requisits per a poder optar a les ajudes i ja es pot consultar en la web de l'ajuntament. Pel que fa a l'habitatge, afecten a les despeses del domicili habitual (hipoteca, lloguer, fiança, subministraments bàsics) i pel que fa a l'alimentació, diferencien entre la unitat familiar, els nadons de 0 a 12 mesos, i l'alimentació en centres escolars. També hi ha un apartat de despeses excepcionals i d'ajudes al desenvolupament personal i a la tercera edat. 

Raquel Puig del grupo Compromís i regidora de Drets Socials de Bétera, destaca que amb la Guia de Drets Socials, "els ciutadans de Bétera que travessen una situació de risc d'exclusió social per diferents motius, poden informar-se d'estes ajudes que els poden ajudar a superar-la, recuperar l'autoestima i integrar-se en la societat. Una societat que, en conjunt, també resulta beneficiada quan garantix la dignitat i uns mínims de benestar a tots els seus membres”. 

Per això, la Guia de Drets Socials, contempla ajudes a l'habitatge i l'alimentació, però també despeses excepcionals per a un allotjament temporal, desplaçaments, material escolar, atenció integral en centres educatius o ajudes al desenvolupament personal i la tercera edat, amb especial atenció a la millora de la mobilitat. 

"L'ajuntament, per la seua proximitat al ciutadà, és l'administració pública que més prompte pot detectar i solucionar situacions de necessitat, d'ací que assumim el compromís de regular i oferir estes ajudes per a garantir uns mínims a les persones en risc d'exclusió social", ha afirmat l'alcaldessa de Bétera i responsable de Participació Ciutadana, Cristina Alemany (Compromís).

El document, impulsat per l’anterior regidora Daría Terrádez  també de Compromís  que actualment és Directora General de Relacions amb la UE, informa amb detall dels requisits -tant generals com específics- per a sol.licitar les ajudes, així com del procediment per a atorgar-les, de manera que siga transparent, objetiu i d'acord amb la llei vigent aplicable. El termini màxim que pot durar tot el procediment és de tres mesos des de la presentació de la sol.licitud.

Cristina Alemany


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon