Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els comerços de Bétera col.laboraran amb la Policía Local per a garantir un camí segur a l'escola

La regidoria d’Educació i l’Associació de Comerciants de Bétera han presentat hui una iniciativa per incentivar que els xiquets vagen a peu a l’escola pels itineraris segurs que té marcats el municipi (“Camí a l’escola”). Ara, en concret, s’ha dissenyat un protocol d’actuació perquè els botiguers de la ciutat puguen avisar mestres i Policia Local si veuen al carrer alguna incidència per part dels escolars quan van o tornen del col·legi. D’esta manera, davant de qualsevol problema, els xiquets poden acudir als comerciants de Bétera que sabran com actuar per posar-se en contacte amb els pares i els docents.

Els comerços disposaran d’un llistat de telèfons i d’un protocol d’actuació. Primer que res hauran de contactar amb els pares. En horari escolar si detecten o tenen constància d’un incident telefonaran a l’escola del xiquet. En cas de ser fora de l’horari de classes i de no fer-se amb els pares hauran de comunicar-ho a la Policia Local i, finalment, també podran usar el 112, el número d’emergències. Els xiquets identificaran els comerços col·laboradors amb una enganxina on es pot llegir “Comerç col·laborador. Camí a l’escola”.

“És un servici innat, que tenim tots els comerciants. Estem tots disposats a fer-ho, és més estem encantats”, afirmà David Carrasco, President de l’Associació de Comerciants de Bétera. El regidor d’Educació, Fernando Cantarino (PSPV-SPOE), donà les gràcies a les escoles per la seua implicació, ja que els tutors explicaran el programa de Camí Segur a l’Escola a les aules. “Són mesures per assegurar la pau i la tranquil·litat”. Una tranquil·litat al carrer que “s’aconsegueix amb els comerciants, que estan tots els dies a les botigues i que veuen el què passa”, puntualitzà Cantarino.
Amparo Ten, tècnica d’Educació a l’ajuntament, destacà igualment “la gran xarxa social” que significa el teixit comercial en el nucli urbà de Bétera. “És un col·lectiu que recolza i ajuda”. "Camí a l’escola" és una aposta per la mobilitat sana i per fer exercici físic.

Ahir, a la presentació del programa de col·laboració de comerciants, ajuntament, policia local i escoles, assistiren Ramón Bonastre (inspector de la Policia Local), Melania Aznar (Serveis Socials), David Carrasco (president de l’Associació de Comerciants de Bétera –ACB-), Israel Esclapes (secretari de l’ACB), Amparo Ten (Educació), Fernando Cantarino (regidor d’Educació) i els representants dels col·legis de Bétera: Juan Manuel Tena (Marqués de Dos Aigües), Alícia Puig (el Camp de Túria), Cristina Ferrandis (Nostra Senyora del Carme) i Vicent Ribas (La Lloma del Mas).


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon