Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els comerços de Bétera col.laboraran amb la Policía Local per a garantir un camí segur a l'escola

La regidoria d’Educació i l’Associació de Comerciants de Bétera han presentat hui una iniciativa per incentivar que els xiquets vagen a peu a l’escola pels itineraris segurs que té marcats el municipi (“Camí a l’escola”). Ara, en concret, s’ha dissenyat un protocol d’actuació perquè els botiguers de la ciutat puguen avisar mestres i Policia Local si veuen al carrer alguna incidència per part dels escolars quan van o tornen del col·legi. D’esta manera, davant de qualsevol problema, els xiquets poden acudir als comerciants de Bétera que sabran com actuar per posar-se en contacte amb els pares i els docents.

Els comerços disposaran d’un llistat de telèfons i d’un protocol d’actuació. Primer que res hauran de contactar amb els pares. En horari escolar si detecten o tenen constància d’un incident telefonaran a l’escola del xiquet. En cas de ser fora de l’horari de classes i de no fer-se amb els pares hauran de comunicar-ho a la Policia Local i, finalment, també podran usar el 112, el número d’emergències. Els xiquets identificaran els comerços col·laboradors amb una enganxina on es pot llegir “Comerç col·laborador. Camí a l’escola”.

“És un servici innat, que tenim tots els comerciants. Estem tots disposats a fer-ho, és més estem encantats”, afirmà David Carrasco, President de l’Associació de Comerciants de Bétera. El regidor d’Educació, Fernando Cantarino (PSPV-SPOE), donà les gràcies a les escoles per la seua implicació, ja que els tutors explicaran el programa de Camí Segur a l’Escola a les aules. “Són mesures per assegurar la pau i la tranquil·litat”. Una tranquil·litat al carrer que “s’aconsegueix amb els comerciants, que estan tots els dies a les botigues i que veuen el què passa”, puntualitzà Cantarino.
Amparo Ten, tècnica d’Educació a l’ajuntament, destacà igualment “la gran xarxa social” que significa el teixit comercial en el nucli urbà de Bétera. “És un col·lectiu que recolza i ajuda”. "Camí a l’escola" és una aposta per la mobilitat sana i per fer exercici físic.

Ahir, a la presentació del programa de col·laboració de comerciants, ajuntament, policia local i escoles, assistiren Ramón Bonastre (inspector de la Policia Local), Melania Aznar (Serveis Socials), David Carrasco (president de l’Associació de Comerciants de Bétera –ACB-), Israel Esclapes (secretari de l’ACB), Amparo Ten (Educació), Fernando Cantarino (regidor d’Educació) i els representants dels col·legis de Bétera: Juan Manuel Tena (Marqués de Dos Aigües), Alícia Puig (el Camp de Túria), Cristina Ferrandis (Nostra Senyora del Carme) i Vicent Ribas (La Lloma del Mas).


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon