Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des de l'Escola, construïm una societat més igualitaria - CEIP MAS D'ESCOTO Riba-roja de Túria


El 12 de juliol de 2016, La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, publicà a les instruccions d’inici del curs 2016-17, la incorporació entre d’altres, de les actuacions destinades a garantir la igualtat i convivènciaals centres valencians, tot i creant la figura de la coordinadora o coordinador d’Igualtat i Convivència que adquireix una rellevància afegida, la de formar part de la Comissió Pedagògica de l’escola, on es dissenyen les decisions dels documents del centre, les línies d’actuació i les activitats a desenvolupar amb l’alumnat per tal de fomentar valors de respecte a la diversitat i la inclusió, tot afavorint l’ús de llenguatge inclusiu de gènere. 
 
Amb aquesta finalitat s’ha iniciat un curs de formació per a les i els mestres coordinadors i coordinadores que pretén, entre d’altres:
 • Oferir orientació i instruments per a l'elaboració del Pla coeducatiu d'igualtat i convivència de cada centre.
 • Afavorir la igualtat de tracte i oportunitats en el sistema educatiu.
 • Aprendre a desvetllar i combatre el sexisme en i des de l'escola.
 • Incorporar la perspectiva de gènere en la pràctica docent.
 • Contribuir a la consecució de la igualtat real entre homes i dones.
 • Adquirir una base teòrica i conceptual ferm sobre el principi d'igualtat.
 • Promoure i difondre experiències d'èxit i bones pràctiques en coeducació.
 • Traslladar la importància d'aplicar, en els processos d'aprenentatge, tots els sabers i aportacions de dones i homes en tots els àmbits de coneixement, i les conseqüències (perpetuació dels estereotips de gènere i absència de referents femenins) de no fer-ho.
Moltes escoles valencianes hem treballat sempre per a crear igualtat, rebutjar estereotips i potenciar entre l’alumnat la consciència de saber conviure des del respecte i la inclusió. A la nostra escola hem fet actuacions com ara:
 • Investigacions sobre dones científiques, artistes, reivindicatives...
 • Estudis de l’entorn, sobre la bibliografia a l’aula, els rols a casa, al poble...
 • Dramatitzacions, fòrums amb pel·lícules, cançons i balls...
Totes elles han permès a l’alumnat reflexionar i entendre la necessitat de saber viure i conviure i a les persones grans a adonar-nos-en de que cal educar en contra de la nostra cultura i del nostre pensament per fer una escola coeducativa que pose l'accent en la igualtat de drets i en la transformació real de la nostra societat.
CEIP MAS D'ESCOTO Riba-roja de Túria
* Crònica agreix al col.lectiu l'article que publiquem
Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon