Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des de l'Escola, construïm una societat més igualitaria - CEIP MAS D'ESCOTO Riba-roja de Túria


El 12 de juliol de 2016, La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, publicà a les instruccions d’inici del curs 2016-17, la incorporació entre d’altres, de les actuacions destinades a garantir la igualtat i convivènciaals centres valencians, tot i creant la figura de la coordinadora o coordinador d’Igualtat i Convivència que adquireix una rellevància afegida, la de formar part de la Comissió Pedagògica de l’escola, on es dissenyen les decisions dels documents del centre, les línies d’actuació i les activitats a desenvolupar amb l’alumnat per tal de fomentar valors de respecte a la diversitat i la inclusió, tot afavorint l’ús de llenguatge inclusiu de gènere. 
 
Amb aquesta finalitat s’ha iniciat un curs de formació per a les i els mestres coordinadors i coordinadores que pretén, entre d’altres:
  • Oferir orientació i instruments per a l'elaboració del Pla coeducatiu d'igualtat i convivència de cada centre.
  • Afavorir la igualtat de tracte i oportunitats en el sistema educatiu.
  • Aprendre a desvetllar i combatre el sexisme en i des de l'escola.
  • Incorporar la perspectiva de gènere en la pràctica docent.
  • Contribuir a la consecució de la igualtat real entre homes i dones.
  • Adquirir una base teòrica i conceptual ferm sobre el principi d'igualtat.
  • Promoure i difondre experiències d'èxit i bones pràctiques en coeducació.
  • Traslladar la importància d'aplicar, en els processos d'aprenentatge, tots els sabers i aportacions de dones i homes en tots els àmbits de coneixement, i les conseqüències (perpetuació dels estereotips de gènere i absència de referents femenins) de no fer-ho.
Moltes escoles valencianes hem treballat sempre per a crear igualtat, rebutjar estereotips i potenciar entre l’alumnat la consciència de saber conviure des del respecte i la inclusió. A la nostra escola hem fet actuacions com ara:
  • Investigacions sobre dones científiques, artistes, reivindicatives...
  • Estudis de l’entorn, sobre la bibliografia a l’aula, els rols a casa, al poble...
  • Dramatitzacions, fòrums amb pel·lícules, cançons i balls...
Totes elles han permès a l’alumnat reflexionar i entendre la necessitat de saber viure i conviure i a les persones grans a adonar-nos-en de que cal educar en contra de la nostra cultura i del nostre pensament per fer una escola coeducativa que pose l'accent en la igualtat de drets i en la transformació real de la nostra societat.




CEIP MAS D'ESCOTO Riba-roja de Túria
* Crònica agreix al col.lectiu l'article que publiquem




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon