Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Col·labora perquè el teu municipi s'apunte. El 25 de març una altra vegada L'HORA DEL PLANETA, col·laboració col·lectiva enfront del canvi climàtic

Des de les 20'30 hores a les 21'30 del 25 de març  -dissabte- apaga la llum-

 Fins al moment, encara que València és la tercera en municipis adherits  Catalunya és la comunitat amb més ajuntaments adherits a l'Hora del Planeta, amb 47 pobles i ciutats apuntades. Li segueixen Andalusia amb 45 i Comunitat Valenciana amb 24. Com a dada destacada cal recordar que solament la província de Barcelona ja compta amb 28 municipis apuntats. Subratllar també la participació de pobles com Marmolejo, a Jaén,  Puente Genil, a Còrdova, Siero, a Astúries, Utebo, a Saragossa, o Garachico, a Tenerife.

A només 5 dies per a la celebració de l'Hora del Planeta ja són més de 225 ciutats espanyoles les que han compromès a apagar centenars de monuments i edificis emblemàtics com a símbol de la lluita contra el canvi climàtic. La campanya ja compta amb la meitat de les capitals de província inscrites. Es tracta que les ciutats apaguen els edificis emblemàtics i que conviden als ciutadans a participar.

Alguns dels monuments més emblemàtics d'Espanya s'apagaran el dia 25, de 20.30 a 21.30h, per a cridar l'atenció sobre la fragilitat del nostre planeta. Entre uns altres ja han confirmat la seua participació la Alhambra i el Generalife de Granada, el Palau Real de Madrid, la Catedral de Palma de Mallorca, la Sagrada Família, o el Monestir de Sant Lorenzo de l'Escorial.

En aquesta campanya, l'organització ofereix múltiples alternatives a les ciutats per a convertir-se en aliades pel clima, com engegar més mesurades per a millorar la mobilitat urbana, incorporar criteris d'eficiència energètica en la compra pública o canviar les bombetes dels ajuntaments per altres més eficients, entre elles.

Amb el lema “El Planeta primer. Que ningú et pare”, WWF celebra enguany el desè aniversari de l'Hora del Planeta. Aquesta iniciativa que va començar en Sidney en 2007 ha fet que el simple gest d'apagar la llum una hora s'haja convertit en tot un símbol de la lluita contra el canvi climàtic.

WWF urgeix a la resta de ciutats al fet que s'apunten i anima als ciutadans al fet que demanen als seus ajuntaments que se sumeixen a aquesta iniciativa mundial contra el canvi climàtic.

La iniciativa permet que a més de les ciutats, s'inscriguen persones, empreses i entitats diverses.

Ara com ara més de 225 ciutats, 4.400 individus, 114 empreses i 97 entitats diverses estan inscrites.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon