Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

8 de març. Día Internacional de la Dona: Cent anys després de la Revolució del 1917 per Carmen Folgado


Aquest 8 de març, l'any del centenari de la Revolució russa, d'octubre del 1917, recordem que l'èxit de la revolució socialista va ser gràcies al protagonisme de la majoria oprimida. Va ser també una revolució per a les dones russes i del món sencer.

Des del primer moment es van aplicar mesures per resoldre els problemes de desigualtat en el plànol legal, liquidant les lleis més retrògrades; per primera vegada, un país prenia mesures concretes per aconseguir la igualtat entre homes i dones.

Es van abolir totes les lleis que posaven a la dona en una situació de desigualtat en relació a l'home. Es va decretar el dret al divorci, el dret a l'avortament legal i gratuït als hospitals de l'Estat. La prostitució i el seu ús van ser descrits com “un crim contra els vincles de camaraderìa i solidaritat”. El Govern Soviètic va tractar d'atacar les causes de la prostitució, millorant les condicions de vida i treball de les dones.

Tres elements rellevants de l'inici de la revolució del 1917, segueixen hui sent necessaris: l'apoderament, la igualtat en drets socials i laborals, i l'abolició de la prostitució. Cent anys després, la crisi econòmica actual i les polítiques d'austeritat neoliberals han agreujat la situació per al conjunt de la classe treballadora, a Europa i a Espanya. Però no són iguals per a totes les persones, les dones som les principals perjudicades pel sistema i també les més afectades per la crisi, perquè les dones partim des d'una posició desequilibrada i desigual respecte als homes. Les dones, en aquest sistema capitalista i patriarcal sofrim una espiral de violències masclistes, des dels micromasclismes a l'assassinat. Totes, conseqüència de la situació de submissió i dependència a la qual ens relega el sistema, ja sigui econòmica, social i/o cultural. La falta de treball digne per a les dones, la feminització de la pobresa, la reculada de drets i llibertats, la mercantilización del cos de les dones a través de la prostitució i dels úters de lloguer. La falta d'educació no sexista en tots els àmbits de la vida. Gens és casual.

En realitat, el PP i els qui recolzen a aquest govern corrupte no tenen cap interès a millorar la vida del 51% de la ciutadania que som les dones. S'omplen la boca de grans pactes, de grans paraules i bones voluntats que no van acompanyades de polítiques i mesures contundents, per acabar amb la desigualtat des de l'arrel.

La prova està en què avui a pesar que som més les dones que ens incorporem al treball productiu continuem carregant amb el treball reproductiu, amb les dobles jornades. Així i tot, les dones seguim superant el rankin de desocupació a Espanya, amb menors prestacions i durant menys temps, a causa de la nostra inferior situació laboral. Ocupem el 72% dels contractes a temps parcial i la major temporalitat també és femenina. La bretxa salarial segueix en augment i les dones representem el 63,79% de la franja de salaris més baixos. La conciliació de la vida familiar i laboral segueix sent un somni, la majoria d'excedències i permisos concedits per a la cura de les persones depenents són majoritàriament per a dones. Però les desigualtats no acaben aquí, el que avui sofrim les dones també té conseqüències futures. Les dones percebem una pensió de jubilació inferior als homes i en quanties inferiors, per la qual cosa el risc de ser excloses socialment durant la jubilació és major.

Aquest sistema ens aboca a les quals som més pobres i més vulnerables a la mercantilización dels nostres cossos, amb la regulació de la prostitució i dels úters de lloguer.
Ens volem lliures, sense que ens assetgin, ens maltractin, ens mercantilicen o ens assassinin. Ens volem amb una vida digna i amb treball digne. És hora que ens revelem i lluitem pels nostres drets! Totes ens anem a sumar a l'atur internacional de dones. Vivas ens volem.

El 8 M, revela't i lluita, PENJA EL DAVANTAL en el teu balcó o finestra…a casa no ens van a trobar Ocupem els carrers, pels nostres drets!



* Carmen Folgado, és d' EUPV Riba-roja i ha segur regidora a l'Ajuntament del municipi
* Crònica agraeix a l'autora la decisió de compartir les seues opinions amb els nostres lectors,


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon