Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria repara 10 quilòmetres de vies rurals i prepara altres actuacions amb un cost superior a 200.000 euros


El Consistori edetà ha reparat els camins de la Senda del Pastor, la Fardeta, la Rambla les Vint-i-quatre, l'Ombria Negra i el Cavalló de l'Olivera. L'actuació, duta a terme per la Brigada Municipal de Camins, ha consistit a eixamplar i aplanar més de 10 quilòmetres de vies rurals per a fer-les transitables i més segures. L'alcalde Manolo Civera i el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Francesc Fombuena, van visitar els resultats d'estos treballs.

Amb l'arreglament d'estes sendes, s'obrin rutes que havien quedat inutilitzables, tant pels efectes de la pluja com pel greu incendi que va assolar la comarca l'any 2012. La seua obertura i el manteniment afavoriran les tasques de prevenció d'incendis i es recuperaran itineraris turístics de senderisme que es creien perduts.

L'edil Francesc Fombuena ha afirmat que esta actuació "es un nou capítol en l'objectiu de la regidoria de reparar la xarxa de camins rurals del terme municipal per a millorar el seu manteniment i garantir el seu bon estat de conservación".

Igualment, el regidor d'Agricultura i Medi Ambient ha anunciat que prompte s'iniciarà la pavimentació del Camí Vell del Villar, amb un pressupost de 60.000 euros, i ha informat que s'està licitant la contractació per a millorar el Camí de la Iessa en el tram que discorre de Bodegues del Camp al Camí del Bisbe, amb un pressupost de 131.748 euros, i el camí històric "dels Forniller”, per 33.400 euros.

De la mateixa manera, s'estan redactant els projectes de pavimentació del Camí del Mas de Moia, des del nucli de població del Pla de Calbo fins a la Lloma del Parador; el camí dels Canyades d'Eugeni, des de l'encreuament amb el camí del Mas de Moia fins a la costa del Maset de Furona; el camí de la Costa Sardina, des de la Rambla els Vint-i-quatre fins al límit amb el terme d'Altura; el camí de Torres; el camí del Cavalló de l'Olivera, en el tram de l'encreuament del barranc fins al camí d'accés al Puntal del Llop; el camí de Bodegues de Mundo Nuevo, des del Mas d'Agustí fins a les bodegues; i el Camí dels Frares, des del límit del terme en el camí de Llíria a Portaceli fins al Camí Vell a Marines.

Finalment, l'alcalde Manolo Civera ha explicat que estos treballs "han sigut molt necessaris per a recuperar la normalitat en llocs que estaven intransitables des de l'incendi del 2012". Civera recorda que, tal com va ocórrer quan es va arreglar el camí de la Mola, "la reconstrucció de les vies permetrà que es puguen recuperar camps agrícoles que estaven abandonats, contribuint així a acabar amb la degradació del paisatge i fomentant les accions iniciades amb la creació del Banc de Terres de Llíria"


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon