Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla ha signat el manifest de València per un Finançament Local Just

L’Alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha participat en les Jornades Municipalistes per un Finançament Just organitzades per l’Ajuntament de València i que han reunit als representants dels principals municipis de tot l’Estat.

L’objectiu d’estes jornades és analitzar la problemàtica del finançament local que compartixen tots els municipis, sobretot arran de la llei del Ministeri d’Economia que Hisenda  que limita la capacitat de despesa de les administracions locals.

La jornada l’ha inaugurat este dijous l’alcalde de València, Joan Ribó, que ha assenyalat que el finançament local és una assignatura pendent de la nostra democràcia, mentre l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, afirmava que ha llegado el moment de canviar esta situació.

En les jornades han participat els representants dels ajuntaments més importants, entre ells els alcaldes de A Corunya, Alacant, Castelló,  Barcelona, Madrid, Màlaga i Saragossa entre d’altres.
Les jornades municipalistes s’han celebrat durant els dies 16 i 17 de febrer i han servit per abordar els principals problemes que patixen els municipis. En este sentit s’han celebrat diferents taules redones al voltant de l’actualització dels impostos municipals a les circumstàncies socials i ambientals actuals, el finançament que arriba a través de transferències de les Comunitats Autònomes i l’Estat i les limitacions que imposa este últim amb la regla de despesa, el pla d’ajust i les limitacions a invertir el romanent de tresoreria.

La Pobla ha volgut estar present per poder aportar i fer pública  la problemàtica del nostre municipi.  L’alcalde ha afirmat que el Govern Central ha d’acabar amb les limitacions que imposa el Ministeri d’Hisenda als ajuntaments per a utilitzar el romanent de tresoreria. Garcia afirma que “ estes limitacions estan causant un perjudici als ciutadans ja que els ajuntaments estem gestionant bé i tot l’estalvi que aconseguim no el podem invertir en millorar les condicions de vida del nostre poble i els nostres veïns. Si tot va com està previst, la Pobla haurà estalviat un 1.800.000 euros en 2016 i els haurem de destinar a amortitzar deute. Si els poguérem invertir generaríem treball i solucionaríem molts dels problemes que ens plantegen els nostres veïns cada dia”. Garcia ha demanat sensibilitat al Govern Central per a eliminar la llei que limita la inversió i la creació de llocs de treball.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon