Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació destina 14.500 euros a millorar l’accessibilitat del Club de Convivència de Vilamarxant

L’alcalde, Jesús Montesinos, destaca la necessitat d’adaptar a la normativa actual un edifici que utilitzen pràcticamente totes les associacions del municipi

L’àrea de Benestar Social de la Diputació de València ha destinat en 2016 un total de 490.000 euros a la millora dels centres socials de 17 municipis valencians
 La Diputació de València, a través de l'àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer, ha concedit una subvenció de 14.544,19 euros a l'Ajuntament de Vilamarxant per a dur a terme les obres de remodelació de l'edifici municipal que alberga el Club de Convivència. Tal com ha explicat l'alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, l’ajuda de la institució provincial permetrà dur a terme millores en matèria d'accessibilitat “que resulten completament necessàries però que el consistori no és capaç d'assumir amb els seus propis mitjans”.

Centre de Convivencia de Vilamarxant


El Club de Convivència de Vilamarxant es troba en un edifici de dues altures la planta baixa de les quals compta amb un saló multiusos, un xicotet bar i despatxos, i en la planta superior, diverses sales que fan la vegada de llocs de reunió i seu d'activitats per a públics reduïts. Totes aquestes instal·lacions són utilitzades al llarg de tot l'any per les diverses associacions del municipi, per a organitzar esdeveniments de gran aforament, tals com a xarrades, festivals o sopars. Alguns col·lectius, tenen a més un espai assignat de forma permanent, com l'Associació de Jubilats i Pensionistes, l'Associació Espanyola Contra el Càncer o Amamanta.


Malgrat que les instal·lacions no són molt antigues, Jesús Montesinos assegura que s'han detectat algunes deficiències en matèria d'accessibilitat tant en les condícies com en les portes interiors de l'immoble. “El problema principal en tots dos casos és que les mesures no estan adaptades a la normativa vigent, per la qual cosa és necessari reconfigurar les condícions i eixamplar els buits de les portes per a permetre l'accés sense problemes a tot tipus de persones”, ha explicat el primer edil.

En aquest sentit, l'alcalde de Vilarmarxant està convençut que l'ajuda de la Diputació de València bastarà per a escometre la reforma necessària, que compta ja amb tots els informes favorables i que es durà a terme en les pròximes setmanes.
Jesús montesinos al Club de Convivencia


500.000 euros per a millores en centres socials

L'actuació de Vilamarxant és una de les 17 obres que han obtingut finançament especial de la Diputació de València per a dur a terme obres en d'altres centres socials. En total, la corporació que presideix Jorge Rodríguez ha destinat 490.000 euros per a millorar les instal·lacions de residències, centres de dia, llars del jubilat i altres dependències que, en paraules del president, “ajuden directament a les persones o bé serveixen com a lloc de trobada i socialització”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat que “aquestes millores en més d'una quinzena de municipis serveixen per a resoldre reivindicacions en alguns casos històriques, i totes tenen en comú que van en benefici de col·lectius de persones majors, amb algun tipus de dependència o socialment desfavorides”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon