Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camp de Túria executa 84 obres en el primer Pla d'Inversions Financeres Sostenibles sumant 5 milions d'euros

Tots els ajuntaments del Camp de Túria han aconseguit concloure a temps les més de 80 actuacions realitzades amb càrrec al primer Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), amb un nivell de compliment del 99,7%. El PIFS va ser un programa d'ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear gens més accedir al càrrec amb els 70 milions d'euros de romanent no gestionats per part de l'anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d'acabar en els bancs, s'invertira directament en el benestar dels valencians i les valencianes.

Aquesta decisió va suposar per als 16 municipis del Camp de Túria una injecció addicional de més de 5 milions d'euros amb la qual poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s'havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica, malgrat tractar-se en molts casos de reivindicacions històriques.

Els ajuntaments van tenir un primer termini d’ un parell de mesos, entre octubre i desembre de 2015, per a presentar els projectes i, una vegada adjudicades les obres, disposaven de temps fins al 31 de desembre de 2016 per a executar-les, amb un termini addicional de 10 dies per a justificar que les actuacions s'havien realitzat i pagat. Tot un repte per a la Diputació i per als consistoris que, malgrat l'ajustat, s'ha saldat amb pràcticament un 100% d'execució. En paraules de Rodríguez, “aquest nivell d'execució, que es repeteix en totes les comarques valencianes, demostra el potencial del municipalisme i que la maquinària institucional pot donar una resposta ràpida a projectes que mereixen la pena”.

De fet, l'únic projecte que finalment no s'ha dut a terme en el Camp de Túria, la connexió prevista entre la portada d'aigua potable de Vilamarxant i la xarxa de reg de la Serratilla, no ha sigut fruit d'ineficàcies en la gestió, sinó d'una decisió motivada del propi ajuntament, davant la falta de garanties sobre l'execució del projecte, tal com ha explicat l'alcalde, Jesús Montesinos, qui assegura que per aqueix motiu van decidir posposar-ho per a més endavant.

Resoldre “problemes reals”

Els 5.112.000 euros finalment invertits a través del PIFS en els 16 municipis de Camp de Túria han servit per a millorar l'asfaltat dels carrers, les xarxes d'aigua potable, les canalitzacions per a evitar inundacions o l'accessibilitat de les voreres i els edificis públics, però també per a rehabilitar escoles i centres socials, adequar instal·lacions esportives o millorar l'equipament i els serveis en general dels ajuntaments i municipis.


Per tipus d'inversió, destaquen sobre totes les actuacions en la via pública, que han suposat un 41% del total entre reurbanització i asfaltat de carrers, millora de camins i intervencions en parcs. També **reseñable és el 27% destinat a la millora de les instal·lacions municipals, entre les quals destaquen les actuacions en instal·lacions esportives i culturals, el 12%, a actuacions relacionades amb el cicle integral de l'aigua, i el 7% de les iniciatives relacionades amb la millora de l'eficiència energètica. Els ajuntaments han invertit també, encara que en menor mesura, a millorar l'accessibilitat de carrers i edificis públics (4%), en adquisició de nou equipament cultural (2%), en impuls de carrils bici (2%), en actuacions relacionades amb les noves tecnologies de la informació (1%) i fins i tot en intervencions arqueològiques (1%).

En resum, “actuacions que escapen del concepte d'obres faraòniques d'una altra època i se centren a resoldre problemes reals dels ciutadans, en molts casos reivindicacions dels ajuntaments que portaven anys sense atendre's, bé per falta de recursos o simplement per desinterès”, explica el president de la Diputació, Jorge Rodríguez. “El més destacat del balanç global del PIFS és que, més enllà de les bones intencions, hem aconseguit passar de les paraules als fets i, a més de concedir als alcaldes i alcaldesses l'autonomia per a decidir les inversions, s'ha aconseguit que les inversions s'executen i hui siguen realitats que poden gaudir els veïns i veïnes dels municipis valencians”. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon