Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Així serà el requisit lingüístic de valencià per a ser funcionari

Si en un any no es desenvolupa el reglament, per a accedir als grups A1, A2 i B caldrà acreditar el certificat equivalent al Mitjà


La futura Llei de Funció Pública de la Comunitat Valenciana contempla que el Consell haurà d'aprovar, en un termini de sis mesos des de l'entrada en vigor de la norma, una vegada aprovada per les Corts, un reglament que regule el nivell de valencià exigible per a accedir a un lloc d'empleat públic.
En este sentit, es preveu que si en un any no s'ha desenvolupat este reglament, per a l'accés als grups de funcionariat A1, A2 i B caldrà acreditar el certificat de coneixement de la llengua C1, equivalent al Mitjà expedit per la Junta Qualificadora de Coneixements del València.
Els consellers de Justícia, Gabriela Bravo, i Educació, Vicent Marzà, màxims responsables dels departaments de la Generalitat amb competència en funció pública i política lingüística, han presentat les centrals sindicals com quedarà arreplegat el requisit lingüístic en l'esborrany de l'avantprojecte de Llei d'Ocupació Pública de la Comunitat Valenciana.
A la reunió, celebrada en la seu de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, han assistit els dirigents de les formacions sindicals UGT, CC.OO. i Intersindical. Posteriorment la consellera Bravo s'ha reunit amb els representants de CSI·F i FSES, donada la seua condició d'organitzacions presents en la Mesa General de Negociació de la Generalitat.

"PROPORCIONALITAT I ADEQUACIÓ"

L'esborrany de l'avantprojecte establix, en el seu article 61, que per a accedir a l'administració de la Generalitat els aspirants hauran d'acreditar "el coneixement del valencià que es determine reglamentàriament, respectant el principi de proporcionalitat i adequació entre el nivell d'exigència i les funcions corresponents".
La nova normativa preveu mitjançant la disposició addicional segona que el reglament que regule el nivell de valencià exigible per a l'accés a la funció pública haurà de ser aprovat pel Consell en un termini de sis mesos des de l'entrada en vigor de la llei, una vegada aprovada per les Corts, detalla l'administració autonòmica a través d'un comunicat.
L'elaboració d'este reglament és competència de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats públiques, previ informe pel que fa a esta matèria de la conselleria competent en matèria de política lingüística, és a dir, el departament d'Educació en este cas.

NIVELLS

A més, en la disposició final tercera s'inclou una cautela per al supòsit que, transcorregut un any des de l'entrada en vigor de la llei, no s'haguera aprovat pel Consell el referit reglament. En eixe supòsit, fixa uns nivells exigibles de coneixements de valencià depenent dels grups als quals es vullga accedir.
En concret, per als funcionaris dels grups A1, A2 i B s'exigirà el certificat C1 (equivalent al Grau Mitjà expedit per la Junta Qualificadora); els funcionaris dels grups C1 i C2 hauran d'acreditar el certificat B1 i B2, respectivament (equivalent al Grau Elemental).Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon