Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un projecte transversal, que unirà el Medi Ambient i l'Educació, serà executat per alumnes i professors de l'IES l'Eliana

L'Eliana participa en un projecte educatiu i mediambiental amb drons
 
L'Ajuntament de l'Eliana ha decidit participar en un projecte promogut per la Universitat de València i que consisteix a implicar a joves estudiants (d'entre 12 i 18 anys) en la construcció de drons, per a escometre projectes de recerca per a analitzar el Medi Ambient dels municipis adherits. Es tracta d'una iniciativa que implicarà a més de 3.000 estudiants de més de 60 instituts de València, entre els quals estarà l'IES l'Eliana.
 
El gran objectiu és que els estudiants que participen en la construcció d'un dron comprenguen que aquest tipus de tecnologia "és una eina preparada pera millorar l'entorn humà, i no solament un objecte de consum".
 
De la mateixa manera, es vol aconseguir que la construcció i el posterior ús d'aquests vehicles aeris no tripulats "contribuïsca a estimular la comunicació entre l'administració pública, la comunitat escolar, els centres d'innovació, les Universitats i els diversos agents socials implicats en les problemàtiques que pretenen resoldre's amb els drons dissenyats, permetent generar xarxes d'innovació educativa en l'àmbit local i provincial".
 
La primera etapa del projecte ja està en marxa i finalitzarà al gener del 2017. Aquests cursos que s'estan impartint serveixen per a formar al professorat que posteriorment ajudarà als estudiants a escometre els seus respectius projectes. Com a colofó, a mitjan mes de maig del 2017 es convocarà a tots els centres participants a presentar els seus treballs en La Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València.
 
L'edil d’Educació en l'Ajuntament de l'Eliana, Eva Santafé, ha explicat que estem "davant un projecte transversal, que implica tant a Medi ambient com a Educació. Creiem que és una iniciativa molt interessant, ja que incentiva a joves estudiants a implicar-se en un tipus de treball que combina els coneixements cientificotècnics amb la conscienciació mediambiental. Sabem que el projecte que executen els nostres estudiants redundarà en benefici no solament dels alumnes implicats, sinó també de tot el municipi".
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon