Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les festes de Sant Antoni de l'Eliana acaben amb una important participació

Van ser tres dies replets d'activitats de tot tipus en els quals, malgrat el mal temps, els habitants de l'Eliana van voler eixir al carrer i mantenir viva la tradició d'ajuntar-se en to a la foguera i compartir menjar i anècdotes entorn d'un foc que prèviament havia sigut beneït pel rector del municipi, Salvador Valls.

L'edil de l'àrea de Festes en el consistori elianer, Enrique Martínez, s'ha mostrat satisfet per com s'han desenvolupat les festes: "En primer lloc és important saber mantenir l'essència d'aquestes festes i fer les noves generacions vulguen formar part d'elles, perquè açò ens permet mantenir viva la tradició. De la mateixa manera, a l'Eliana sempre intentem estar a l'avantguarda en la promoció d'activitats lúdiques i culturals que facen més atractius aquests festejos".

Segons el responsable d'aquesta àrea, "ha sigut una pena que l'intens fred no ens haja permés que les festes foren encara més lluïdes. No obstant això, enguany a la cordà s'han registrat unes xifres d'assistents que jo no recorde haver vist. Aquesta part de les festes en honor a Sant Antoni cada vegada té més seguidors, i també s'ha impulsat la presència de gegants i cabuts i el bestiari. Ens encanta donar cabuda a elements propis de la cultura valenciana en totes les celebracions".

Finalment, Enrique Martínez ha agraït el comportament dels veïns durant les festes: "Treballem per a agradar al nombre més gran de persones, i només demanem que cada veí o veïna gaudir al màxim de les festes... però sempre des de la responsabilitat i el respecte per altres habitants. Així ha sigut enguany, com sol succeir, i açò garanteix que es mantinga l'harmonia i que cada vegada siga més gent la que vulga preservar la benedicció d'animals, la foguera, les actuacions de la Unió Musical de l'Eliana o el correfocs. Entre tots fem que es visquen les festes com alguna cosa pròpia i arrelat en la nostra societat, alguna cosa que està viva i va adaptant-se als nous temps, sense que açò supose una pèrdua de l'essència pròpia de la tradició


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon