Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla ratifica la seua implicació en el servei de Mediació veïnal; un mecanisme per a solució de problemes per vies pacífiques i de diàleg

La Pobla de Vallbona és una dels Municipis pioners en la implantació de projectes de Mediació. "Mitjançant el Servei de Mediació, qualsevol veí immers en un conflicte de caràcter veïnal o familiar pot acudir a informar-se del funcionament i sol·licitar l'inici de forma gratuïta" apunta Javier Descalzo, regidor de Participació Ciutadana.

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona aposta per la difusió i informació de la en Commemoració del 21 de gener, Dia de la Mediació

El procés de Mediació genera un espai de diàleg, on les persones immerses en un conflicte, poden acudir de manera voluntària a resoldre-ho amb el suport d'una figura imparcial i neutral, el mediador. L'objectiu del procés és obtenir un acord amb resultat _ "jo guanye - tu guanyes", en el qual les parts decideixin per elles mateixes quina és la millor solució al problema mitjançant aquest procés flexible però formal.

El servei està obert els dimarts en horari de matins i tardes. Problemes de sorolls o olors, animals domèstics, obres, modificació de convenis, problemes en la presa de decisió quan hi ha una persona dependent, etc. són només alguns dels motius pels quals el servei pot ser iniciat.

D'altra banda, el Projecte de Mediació Escolar treballa amb els més menuts des de l'educació en el diàleg, la no violència, l'empatia i la cultura de pau. Des de ben xicotets aprenen ferramentes per gestionar situacions de conflicte de forma constructiva i no violenta.

Aquestos projectes, promouen la cohesió social, la cultura d'acord i la convivència pacífica, així com el foment de la Participació Ciutadana al municipi.

El dia 24 de gener s'emet un "Parlem" des de La Pobla TV dedicat a la difusió i informació sobre la Mediació en commemoració del Dia de la Mediació. També hi haurà una campanya de difusió i una jornada de portes obertes a l'oficina aquest mateix dia al matí on qualsevol persona podrà acostar-se a informar-se sobre l'inici del procés sense necessitat de sol·licitar cita prèvia. Tots els esforços se centren en apropar aquesta via alternativa de resolució de conflictes a la ciutadania.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon