Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació destina 7 milions a la restauració del Patrimoni històric, artístic i de les societats musicals


  • Les subvencions, el termini de sol·licitud de les quals finalitza el 2 de febrer, estan dirigides a la conservació de béns immobles que posseïsquen valors històrics, artístics o d'interès local; immobles destinats a activitats musicals, i patrimoni moble de la província de València
  • El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha destacat d'aquestes ajudes la importància de la coresponsabilitat de la Corporació i els ajuntaments i el major suport als municipis xicotets

La Diputació ha obert tres línies de subvenció, de caràcter bianual, per a obres de restauració per a la conservació de béns immobles amb valors històrics, artístics o d'interès local; obres de condicionament, millora o conservació d'immobles destinats a activitats musicals, i obres de restauració del patrimoni moble en la província de València.

En total, l'àrea de Cooperació Municipal, encapçalada pel diputat Emili Altur, destinarà a aquestes tres línies d'ajudes 7 milions d’euros: “Des de la Diputació estem seriosament compromesos amb la conservació del nostre patrimoni històric, artístic i musical, i sempre de la mà dels alcaldes, alcaldesses i tècnics municipals”, ha destacat.

Aquesta convocatòria, el termini de sol·licitud de la qual finalitza el 2 de febrer, presenta com a novetat “una especial atenció als municipis xicotets”, segons ha explicat el diputat.

A més, Altur ha destacat que les noves convocatòries inclouen la coresponsabilitat de la Corporació en les obres, “de manera que tots els municipis als quals se'ls concedisca l'ajuda rebran 50.000 euros, als quals se sumarà un màxim de 50.000 euros en funció de la coresponsabilitat dels ajuntaments sempre que adquirisquen el compromís d'aportar; per exemple, si un ajuntament decideix aportar 20.000 euros, la Diputació atorgarà els primers 50.000 més 20.000, així fins a un límit de 50.000 euros”.

La convocatòria cerca potenciar i afavorir als municipis amb menor població perquè “són els que més dificultats econòmiques tenen”, ha assenyalat Altur, qui ha afegit que “es valorarà positivament que no hagen rebut subvencions en edicions anteriors”.

A més, es tindrà en compte la tipologia i rellevància del ben a restaurar, “prevalent-se aquells que tinguen una catalogació superior en l'elenc establit per la Generalitat”, ha desgranat.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon