Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bankia obri un procediment exprés en les seues oficines per a atendre els reemborsaments per clàusules sòl

S'abonarà l'import cobrat per aplicació d'aquesta clàusula més interessos i les oficines tindran precalculado l'import

Segons una nota emesa per mitjà d'Europa Press; Bankia ha engegat un procediment exprés en les seues oficines perquè els consumidors que hagen tingut un préstec hipotecari amb clàusula solc puguen sol·licitar el reemborsament de les quantitats abonades per la seua aplicació, ha anunciat aquest dilluns l'entitat.

Mitjançant aquest procediment, de caràcter gratuït, es determina si correspon retornar l'import pagat de més per aplicació de la clàusula sòl, que Bankia va retirar dels seus préstecs a particulars al setembre de 2015.

L'entitat ha explicat que, encara que no està afectada per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 21 de desembre ni per les del Tribunal Suprem espanyol sobre aquesta matèria, atendrà els casos que siguen anàlegs als recollits en les mateixes.

El banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri informarà en els pròxims dies de l'obertura d'aquest procediment exprés, al que podran acollir-se els clients en la seua oficina de Bankia. Allí disposaran d'una plantilla de sol·licitud de la restitució de les quantitats cobrades de més per la clàusules sòl.

Una vegada analitzat que el client forma part del col·lectiu emparat per aquest procés, Bankia li oferirà l'abonament de la quantitat a retornar més l'interès legal dels diners de tot el període, de manera que obtindrà "la mateixa quantia que potencialment podria aconseguir amb una fallada judicial favorable, evitant despeses i demores", segons ha destacat l'entitat.

El client podrà triar entre ingressar efectiu en el seu compte o amortitzar capital pendent de pagament de la seua hipoteca. El pagament, si es desitja, es podrà fer de forma immediata. En la majoria dels casos, es tindrà precalculado l'import a retornar.

A partir del pròxim divendres, dia 3, estarà disponible en la pàgina web corporativa de Bankia (www.bankia.com), així com en l'apartat dedicat a atenció al client de la web d'usuaris (www.bankia.es/es/particulares/atencion-cliente) tota la informació sobre aquest procés.

Goirigolzarri ha subratllat que aquest procediment, "àgil, senzill i transparent", és la millor opció per als clients, però també per a Bankia i els seus accionistes. "Els clients afectats poden recuperar els seus diners de forma molt ràpida i evitem les demores i les despeses associades a procediments judicials que, per pròpia experiència, sabem que són elevats", ha assenyalat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon