Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Unió Musical de Benaguasil i la Instructiva de Tavernes de la Valldigna lluitaran pel màxim guardó al Certamen Provincial de Bandes

Al saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de València, el tradicional sorteig del 41 Certamen Provincial de Bandes de Música, que ha determinat les formacions participants en cadascuna de les quatre seccions del certamen i el seu ordre d'actuació i concurs el proper cap de setmana del 13 i 14 de maig de 2017. 

L'acte ha comptat amb la presència del diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, el president provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Vicente Cerdà, a més de representants de les 16 formacions musicals inscrites en el concurs.

La Secció Especial, destinada a bandes de fins a 110 músics sobre l'escenari, comptarà amb la presència de la Unió Musical de Benaguasil i la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna. En la Secció Primera, orientada a formacions que no superen les 90 places, competiran les formacions de la Unió Protectora Musical de Vallada, la Societat Artístico Musical de Picassent i la Societat Protectora Musical la Lira d'Alfarp.

La Secció Segona, destinada a bandes d'un màxim de 70 places, estarà integrada per la Sociedad Musical 'La Familiar' de Benissanó, l'Agrupació Artística Musical 'Santa Bàrbara' de Piles, la Unió Musical Santa Maria del Puig, la Societat Unió Artístico-Musical de Sollana i la Unió Musical de la Pobla Llarga.

En la Secció Tercera, on tenen cabuda formacions de fins a un màxim de 50 músics, participaran la Societat Musical Barri de Malilla, la Asociación Cultural Allegro de València i la Banda Artística-Cultural de Montaverner.

Finalment, en la Quarta Secció, destinada a bandes d'un màxim de 40 músics, prendrà part la Asociación Musical Joven de Benimaclet.

Obres obligades

El Certamen Provincial de Bandes de Música consisteix en la interpretació de dues obres per part de cada banda de música participant, una obligada marcada per l'organització del Certamen, i una segona de lliure elecció. Prèviament al concurs oficial, cada formació interpretarà un pasdoble (no puntuable), la duració del mateix no excedirà dels quatre minuts de duració.

Per a la Secció Especial, l'obra obligada seleccionada ha estat El milagro de la vida, del compositor d'Algemesí Bernardo Adam Ferrero. En la Secció Primera, les formacions participants interpretaran Xàtiva 1707. La ciutat abatuda, del mestre canalí David Penadés Fasanar. Obra que rememora els durs combats mantinguts entre la resistència austracista de Xàtiva i les tropes de Felip V a l'actual capital de La Costera. Per a la Secció Segona ha estat escollida l'obertura Desde 1903, del compositor de Catarroja, Francisco Bort Ramón. Les formacions participants en la Secció Tercera interpretaran Briuxes en l'horta, de Miguel Asensi Martín. Mentre que la banda participant en la Secció Quarta haurà d'executar Obertura 1970, del mestre Juan Pons Server.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon