Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla s'oposa al pressupost del CVI de 2017, discrepa que el repartiment siga per previsions i no per resultats

L'Ajuntament critica el repartiment que es fa del pressupost de despesa entre els municipis i que no es tinga en compte les polítiques mediambientals i de reciclatge que fa cada localitat.

La Pobla de Vallbona al Consorci València Interior ha votat en contra del pressupost del Consorci València Interior per a 2017. El municipi va patir un increment del rebut de la taxa d'un 15% en 2016 a partir d'unes previsions d'increment de l'abocament de residus que finalment no s'han produït i que ha estat superior en 500 tones.

L'equip de govern municipal no es comparteix la manera de fer els pressupostos del consorci a partir d'una previsió i no de les xifres reals de l'exercici. L'Ajuntament demana a més conéixer quin serà el rebut que paguen els veïns abans de donar el vot a favor del pressupost.

Per una altra banda, la Pobla de Vallbona vol conéixer els ingressos que rep la concessionària del Consorci València Interior pels productes que s'obtenen després de la valorització de residus com l'alumini, envasos, fluorescents, etc. 
 
L'equip de govern municipal també vol que es revise el conveni amb Ecoembes i Ecovidre per a què els beneficis del reciclatge afavorisquen al municipi que més recicla i en cas que no es produïsca, estudien la seua desadhesió. 
 
L’Ajuntament va registrar totes estes peticions a la Junta de Govern del Consorci on va ser l’únic municipi en votar en contra en del pressupost d’este òrgan.

El regidor de Medi Ambient i representant de la Pobla de Vallbona al Consorci València Interior, Javier Descalzo, assegura que des d’esta entitat « no es rep una explicació convincent dels motius dels increments de la factura i es va proposar la constitució d’un grup de treball per a estudiar possibles modificacions a l’ordenança fiscal i a les bases de càlcul del pressupost. Nosaltres estem fent campanyes per augmentar el reciclatge i disminuir el fem mesclat que no es veuen repercutides en la taxa que paguem, el que pot desmotivar els nostres veïns».

L’Ajuntament de la Pobla s’ha reunit amb els veïns per traslladar-los les diferents actuacions que s’estan prenent per aconseguir reduir la taxa que es paga pel Consorci València Interior.

reunió amb veïns


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon