Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona canvia l'escut municipal per a adaptar-ho més a la tradició valenciana

 Juntament amb el nou escut, s'ha aprovat també l'emblema de la Pobla que servirà per a l'ús per part de les associacions i entitats de la localitat, ja que la llei reserva la utilització de l’escut solament per a l’Ajuntament.

El ple de l'Ajuntament ha aprovat el canvi de l'escut de la Pobla de Vallbona i l'adaptarà a la tradició valenciana. Es canviarà només la corona i es mantindrà la resta de l'escut per l'arrelament que té entre els veïns del municipi. L'alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, ha defensat esta modificació ja que «érem l'únic municipi de la comarca que encara tenia una corona diferent de la història, la cultura i tradició valenciana. A més, volem que els nostres símbols siguen reconeguts oficialment, complisquen amb la llei i no canvien al caprici dels polítics com estava passant fins ara».

El primer escut de la Pobla de Vallbona s'aprovava el 1976 tot i que es reconeixia la falta de «rigor heràldic» en la imatge. Des d'aleshores l'escut ha canviat de forma, de color i fins i tot s’han llevat i afegit elements i s’ha modificat la  grandària dels mateixos cap informe tècnic. L'alcalde ha defensat que «els polítics no poden canviar els símbols per ideologia com ha passat en legislatures anteriors. Hem de tindre un escut estable i respectar la tradició i la llei».

El Decret de 72/2015 del 15 de maig, regula la forma i l'ús dels símbols locals d'acord amb l'heràldica del Regne de València i dóna la possibilitat als ajuntaments d’oficialitzar els seus símbols.

L'estudi de l'escut de la Pobla fet pel Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil•lologia ha establert el canvi del timbre, la corona, com a preceptiu. Ha de ser una corona oberta d'acord amb la història heràldica dels pobles valencians i a este informe s'ha acollit  l'Ajuntament per modificar l'escut del municipi. L'arrelament i el reconeixement entre els veïns de la resta del símbol com les barres de la corona d'Aragó, les moreres i les casetes ha determinat que no es canviara esta part de l'escut.

Els símbols de la Pobla hauran de rebre ara el dictamen favorable del Consell Tècnic d'Heràldica i Vexil•lologia i, si este l'aprova, l'escut i l'emblema es convertiran en oficials i seran inscrits en el Registre d'Entitats Locals de la Comunitat Valenciana.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon