Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació invertirà en serveis socials quasi tres milions i mig més que fins ara, total 9'5 milions

La diputada delegada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que l'increment pressupostari en l'àmbit dels Serveis Socials “respon al fet que la Diputació ha apostat, conjuntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per un nou model social que pose per damunt de tot a les persones, substituint un model assistencialista per un altre basat en la justícia social”. 

La partida destinada a Inclusió Social en els pressupostos de la Diputació de València per a 2017, que abasta els Serveis Socials Generals i el Centre Ocupacional, s'incrementarà en conjunt un 43,3% i passarà de 7 a 10,1 milions d'euros, segons ha aprovat aquest dijous el Ple de l'ens provincial.

La partida de Serveis Socials Generals experimenta un increment del 49,6%, ja que suma 3.144.367 euros més respecte al pressupost de 2016 (6.327.369 euros). L'aportació total serà de 9.471.736 euros per a la cobertura de casos de primera necessitat en els ajuntaments de menys de 10.000 habitants, i l'increment pressupostari es destinarà al reforç dels equips socials de base mitjançant la contractació de personal per part dels ajuntaments.

No obstant açò, i a causa de l'ajust de 15 milions en el pressupost global de la casa, la partida destinada al Centre Ocupacional de la Diputació, l'adhesió del qual a la Xarxa de la Generalitat està ja en marxa, serà de 644.383,78 euros, 83.943,14 menys que en 2016.

La diputada delegada d'Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que l'increment pressupostari en l'àmbit dels Serveis Socials “respon al fet que la Diputació ha apostat, conjuntament amb la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per un nou model social que pose per damunt de tot a les persones, substituint un model assistencialista per un altre basat en la justícia social”. 

“En aquesta nova etapa, basada en la cooperació institucional, des de la Delegació d'Inclusió Social ens farem càrrec de tots els municipis de la província fins a 10.000 habitants, a més d'unificar els diferents programes i afavorir la implementació de polítiques de prevenció i intervenció social”, ha afegit.

Pérez Garijo també ha assenyalat que en el primer any de legislatura s'han fet els “deures pendents” respecte a la reestructuració dels serveis socials: la Diputació assumeix les seues competències pròpies en encarregar-se dels municipis de fins a 10.000 habitants, i corregeix anomalies per les quals s'encarregava de municipis amb una xifra d'habitants superior, que corresponen a la Generalitat. 

Nou model de serveis socials

Pérez Garijo ha posat l'accent en el canvi respecte a el “panorama desolador” al que es va enfrontar la nova Diputació, amb un model assistencial caracteritzat especialment pels seus serveis públics externalitzats i per les múltiples convocatòries de subvencions que incrementaven la burocràcia i “tenien una nul·la incidència en la resolució dels problemes socials”, a més de l'escassa participació dels professionals. 

En aquest sentit, la diputada ha assegurat que a través del nou model de Drets Socials, de cort municipalista, es pretén desenvolupar i enfortir els serveis socials públics, universals i de qualitat, partint dels principis de normalització, accessibilitat universal i no discriminació i aplicant la màxima transparència i la participació, així com la coordinació amb la Conselleria d'Inclusió, que considera “fonamental”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon