Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IES Les Alfàbegues de Bétera participa en la iniciativa educativa “La Fira Aèria” que es desenvolupa en 65 centres de València

L’IES participa en el projecte de construcció de drons socials
La Fira Aèria és un projecte d'innovació educativa que té per objectiu que joves d'entre 12 i 18 anys aprenguen a construir drons amb una finalitat social o mediambiental d'impacte positiu per al seu entorn. En la iniciativa, hi participen més de 3.000 estudiants de 65 instituts valencians que ja han confirmat la seuaassistència. Per part de l'Ajuntament de Bétera participa l'IES Les Alfàbegues en una proposta d’investigació impulsada perla Universitat de València, l’empresa El Caleidoscopio i el CEFIRE de Torrent.
La Fira Aèria és una proposta que busca fomentar vocacions tecnològiques, així com l'empoderament tecnològic de joves estudiants d'ESO i Batxiller mitjançant la construcció d'un dron i la reflexió sobre la tecnologia en el seu conjunt, com una potent eina per millorar l'entorn humà, i no únicament com un objecte de consum. També busca imaginar el futur aeri mitjançant l'ampliació de coneixements i habilitats en un espai d'aprenentatge i creació inclusiu i cooperatiu per a adolescents.
Aquest projecte serveix també per estendre ponts i estimular la comunicació entre l'administració pública, la comunitat escolar, els centres d'innovació, les universitats i els diversos agents socials implicats en les problemàtiques que pretenen resoldre amb els drons dissenyats, permetent generar xarxes d'innovació educativa a nivell local i provincial.
La primera etapa del projecte, la formació dels prop de 150 professors inscrits, desenvolupada en col·laboració amb el CEFIRE de Torrent, ja està en marxa i i finalitzarà al gener de 2017. Amb l'objectiu d'assolir tot l'àmbit geogràfic, les localitats d'Almussafes, Xàtiva, Paterna, Benetússer, Algemesí, Bunyol, Museros, Alzira i Las Naves de València s'han establert com les seus en què s’impartiran els diferents cursos formatius per al professorat.
Un colp finalitzat el procés de formació del personal docent implicat, estos professors s'encarregaran de guiar el seu alumnat en el desenvolupament d'un projecte que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i societat. Continuarà amb una introducció a la teoria del vol i finalment se centrarà en el disseny i construcció d'un dron, que haurà de realitzar activitats de benefici comú per a l'entorn local.
Com a colofó, a mitjans del mes de maig del 2017 es convocarà a tots els centres participants a presentar els seus treballs a la Fira Aèria, un esdeveniment que tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València.
Ací, els participants hauran de dissenyar i construir els estands on mostrar a la resta de participants les bondats socials i artístiques dels seus artefactes voladors, i realitzar una ponència explicant com han gestionat el projecte. L'esdeveniment finalitzarà amb una exhibició de vol de tots els drons presentats a la Fira.
La concepció, estructura i posada en pràctica de la Fira Aèria va a càrrec de l'empresa de divulgació especialitzada en ciència i innovació El Caleidoscopio i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Lot Amorós i el projecte Flône, inspiradors d’aquesta proposta.
En La Fira Aèria hi participen els ajuntaments de l'Alcúdia, Algemesí, Almussafes, Anna, Alzira, Bellreguard, Benetússer, Benigànim, Benifaió, Bétera, Bunyol, Canals, Carcaixent, Càrcer, Catadau, l'Eliana, Enguera, Foios, Guadassuar, Massanassa, Montserrat, Museros, Ontinyent, l’Olleria, Paiporta, Paterna, Picassent, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Puçol, el Puig de Santa Maria, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sedaví, Tavernes Blanques, Utiel, València i Xàtiva, que des dels seus respectives regidories d'educació han donat suport al mateix, refermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves.
Foto de l'Ollería
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon