Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell Agrari de La Pobla aprova una ordenança del medi rural amb la figura de l'havedor

Entre les novetats, l'ordenança preveu la creació de la figura de l'havedor que, a través de la Comissió de Resolució de Conflictes, actuarà com a mediador en els problemes del camp. Estos havedors seran nomenats pel Consell Agrari. També es crea i es defensa el Servei de Guarderia Rural, s'introduix la regulació sobre la ramaderia l'apicultura, s'incideix en la comercialització dels productes i els documents de traçabilitat agrària .

El Consell Agrari de la Pobla de Vallbona aprova la primera ordenança del medi rural. Esta ordenança suposa una mesura de suport més al sector agrari i defensa els seus drets i deures així com les accions i procediments en els terrenys on es desenvolupa l'activitat agrícola del municipi.

L'ordenança recull el compromís de crear un grup de treball que incorpore a les forces de seguretat, a tècnics municipals i al sector agrari per a elaborar un reglament municipal que regule el tancament puntual de determinats camins rurals per evitar els robatoris de collites durant l'època de recol·lecció.

El primer esborrany es traslladà al Consell Agrari el mes de setembre a proposta de la Regidoria d'Agricultura i durant tres mesos s'ha treballat amb les aportacions dels professionals del sector. 

L'ordenança ha de ser aprovada ara pel Ple Municipal. El regidor d'Agricultura, Javier Descalzo, ha defensat la idea la participació conjunta dels professionals del sector, tècnics i diferents administracions en la relació del document amb la finalitat de fer una ordenança participativa, creada per tots i per a tots.

Javier Descalzo afirma que esta ordenança «complix una de les demandes històriques del Consell Agrari que des de 2008, o pot ser que abans, ve demanant la seua redacció. En el procés de redacció s'ha comptat amb la participació activa del sector i el text inicial s'ha enriquit amb les aportacions dels professionals»

Regidor Javier Descalzo i Esther Rodriguez tecnic de medi ambientPublicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon